Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is A, ben 60 jaar oud, 173 en 70 kg. Ik gebruik al meerdere jaren doxazosin vanwege prostaat vergroting, geen kanker. Mijn probleem is dat ik nu een lage bloeddruk heb, altijd onder de 70/100 en ik vaak duizelig ben en hoofdpijn heb. En ook misselijk en hartkloppingen heb. Dit komt op de gekste momenten van de dag opzetten en is het sommige dagen gewoon OK en dan weer dagen heel slecht.

Voordat ik voor controle ging voor mijn prostaat had ik hier nooit last van.

Mijn vraag is, is er een alternatief voor dit middel hier in Thailand die niet bloeddruk verlagend is en ik toch makkelijk kan plassen?

Alvast bedankt voor de moeite om mij van dit probleem te verlossen.

Groet,

A.

*****

Beste A,

Doxazosin wordt gegeven om beter te kunnen plassen en heeft volgens onderzoekingen inderdaad enig effect. Het verlaagt tevens de bloeddruk, iets waar u last van heeft. Tamsulosin van dezelfde familie (alpha 1-Adrenoceptor blockers) heeft dat effect in mindere mate

Na een week zonder Doxazosin kunt U overstappen op Tamsulosin 0,4 mg. 1 tablet per dag. Blijven uw klachten aanhouden, bezoek dan een dokter, eventueel een cardioloog.

Worden uw prostaatklachten erger, overweeg dan een TURP, het liefste met behulp van een groene LASER (GreenLight laser).

U hoeft daarna helemaal geen pillen meer te slikken voor uw prostaat.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website