Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is A. en ik ben 74 jaar oud. Ik ben hier in Bangkok, 3 maanden op vakantie als alles goed verloopt mag ik 6 oktober terug vliegen naar Nederland.

Heel onprettig is dat mijn prostaat weer heel vervelend doet, dus wel of niet plassen voor niets heen en weer lopen en toch ook wat pijn.

Ik zou graag op mijn terugreis naar Nederland even een katheter willen hebben, Het is nogal vervelend als je voortdurend in je broek zit te plassen voor mij en mij medereizigers.

Kunt U mij helpen aan het juiste adres die dat kunnen en mogen doen? Dit is mijn huisarts in L.

Ik hoop dat U mij kunt helpen, bij voorbaat heel veel dank.

Groet,

A.

******

Beste A,

Die katheter kunt u bij elk ziekenhuis en de meeste klinieken in laten brengen. Vraag wel een klem voor de reis. Dan zit u niet met een zak.
Als u aandrang voelt gaat u naar het toilet en haalt de klem eraf. Dan loopt de blaas leeg. Hang de katheter wel in het toilet.
Als u slaapt doet u de zak eraan.

Wat wilt u dat ik met uw huisarts bespreek?

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website