Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Bedankt voor de snelle reactie op mijn vraag van vorige week 16/7. Even een update:

Sinds vrijdag laatstleden verblijf ik in het ziekenhuis omwille van een zware longinfectie te wijten aan… sewage gas (rioolgas). Aangezien de diversiteit van “riool bacteriën” in mijn longen moet ik hier zeker nog een 10 dagen blijven, de eerste groep bacteriën is verdwenen waardoor de intense en met paracetamol moeilijk te bestrijden koorts nu ook weg is.

De komende dagen zullen ze verschillende types antibiotica toepassen om ook het restant te verwijderen. (ik hoop dat er geen resistente bij zitten).

Het over een rooster wandelen waaronder een snelstromende riolering loopt kan dus echt wel gevaarlijk zijn, het is niet de eerste keer dat in dit ziekenhuis (Seka, ver van Udon Thani) dergelijke gevallen binnenkomen.

Met vriendelijke groet,

P.

*****

Beste P,

Mijn twijfel over het open riool blijft. Aangezien heel Thailand dit systeem heeft, zou je epidemieën van longontsteking verwachten. Die zijn er echter niet.

Dit soort zaken zijn ook niet zo simpel te onderzoeken.

Hebben ze in het ziekenhuis uw sputum gekweekt en een urinetest voor legionella gedaan? Nu, na alle antibiotica, is het daar te laat voor.

Misschien lever antistoffen-tests (antibody) nog iets op.

Ik wens u spoedig beterschap.

Vriendelijke groet,

Dr. Vasbinder

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website