Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Op 01-03-2021, ben ik bij mijn arts geweest om mijn medicijnen op te halen, tevens voor bloedonderzoek, volgens mij vanwege mijn beroerte die ik in 2018 heb gehad (zie rapport). Toen ik even moest wachten kwam haar assistent naar mij toe, dat ik in juli 2021 een colonscopie moet maken, vanwege dat het 3 jaar geleden is, (zie verslag van de colonscopie). Indien ik nog met de arts wil praten kan het nu, heb het niet gedaan.

Enkele maanden later kreeg ik in Leeuwarden mijn beroerte, (zie verslag van mijn de MCL).

Ben voor geen enkele ingreep bang, maar nu wel. Dit is meer psychisch, dat ik mijn verstand verloren gaat, bijvoorbeeld alzheimer, dit komt in mijn familie op oudere leeftijd voor. Heb vorig jaar injecties gehad voor mijn ogen, moest eerst gekeurd worden, door een andere arts, voordat ze beginnen met prikken. Mocht 6 dagen van tevoren geen medicijnen innemen, dit i.v.m. mij beroerte. Heb het 1 x mij laten prikken, daarna maar gezegd stop er maar mee, maar niet verteld waarom niet. Voor mij omdat ik voor de prik verdovingsdruppels kreeg, vond dat niet zo erg, maar nu ga ik voor 2 a 3 uren in coma.

Nu mijn vraag. Ben van plan om de arts die de colonoscopie gaat doen, om deze te cancelen. Volgens mij moet het geen probleem zijn om het in 2022 te laten doen. Met als reden dat ik in 2022 voor vast terugga naar Nederland. Ga dan wonen in het KTOMM Bronbeek. Heb al 3 stappen genomen waar onder, beeld gesprek met de maatschappelijk werker en de manager. Heb in januari per e-mail bericht gekregen, dat ik 14 dagen daar kan logeren, om het uit te proberen, maar voorlopig even niet i.v.m. met de pandemie.

Helaas ben niet een persoon die kort en bondig iets kan vertellen, bij mij is het vaak langdradig.

Groet,

H.

*****

Beste H,
Fijn weer eens van je te horen.
Wat de colonoscopie betreft, ben ik het helemaal met je eens. Dat kun je best uitstellen.
Slik je nog oxazepam? Zo ja, probeer dat dan langzaam af te bouwen. Elke week een half tabletje minder. Desnoods een half tabletje per twee weken.
Ik hoop, dat je snel naar Bronbeek kunt. Het is daar goed toeven, weet ik van anderen. Probeer tot die tijd nog te genieten van het leven in Thailand. 
Heb je nog vragen, aarzel dan niet.
Met vriendelijke groet,
Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.63/5. From 8 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website