Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Op 14 maart jl. werd bij mijn Thaise echtgenote (55 jaar) en bij mij corona geconstateerd. We hadden dezelfde klacht: lichte keelpijn. En ik had wat verhoging: 38,5.
Zij is met haar 30 baht-kaart poliklinisch behandeld in het Banglamung (staats-) hospitaal in Pattaya en dezelfde dag nog met wat medicijnen voor de keelpijn doorgestuurd naar een hotel voor een week quarantaine, en is genezen verklaard.

Ik, 87 jaar, 1.69 m. Momenteel 88 kg. Bloeddruk (met behulp van Anapril 20 en Amlomac 10) gemiddeld 145 – 65. Niet roker, was altijd een matig drinker, maar ben enkele maanden geleden gestopt met alcohol, en ben nu (mede door een dieet) 12 kg afgevallen.

Ik moest 10 dagen worden opgenomen in het Memorial (particulier) hospitaal. Ik wilde de kosten om bepaalde redenen niet claimen bij mijn verzekering, maar voor mijn rekening nemen. Na 8 dagen behandeling ben ik op mijn verzoek ontslagen, maar moest wel na 3 dagen een afspraak maken voor X-Ray, bloedonderzoek en nieuwe medicijnen.

De uitslag hiervan wees uit dat mijn longen schoon waren, maar dat ik nogmaals na 14 dagen een afspraak moest maken voor de 5e keer X-Ray en bloedonderzoek. Tijdens de 8 dagen opname heb ik namelijk al 3 keer X-Ray, en 3 keer uitgebreid bloedonderzoek gehad. Tevens heeft men mij voor ca. 15.000 baht medicijnen voorgeschreven, hoofdzakelijk Favipiravir tab., CPM tab., en nog war vloeibare medicijnen via het infuus (2 dagen). Zie bijlagen.

Is dit alles niet een beetje “overdone”?

Wat is Uw mening over de bloeduitslagen en over de hele afhandeling? Is het verantwoord als ik de laatste afspraak voor over 14 dagen af zeg?

Met dank en spanning Uw antwoord afwachtend,

L.

*****

Beste L,

Zo te zien, bent u niet ernstig ziek geweest, hetgeen normaal is met de Omikron variant, die momenteel 100% van alle gevallen betreft.

De behandeling die u gehad heeft, was dan ook zwaar overdreven, hoewel ik me daar, gezien uw leeftijd, wel iets bij kan voorstellen.

Nogmaals bloedonderzoek en röntgen lijkt me niet noodzakelijk.

Vergeet niet een “herstelbewijs te vragen”

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website