Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik leef sinds enkele jaren in Thailand en ben 57 jaar, 20 kilo overgewicht maar verder gezond, ook geen geschiedenis.

Mijn vragen:

 • welke vitaminen preparaten kan ik slikken, daar ik veel te weinig groente eet. Kom per week nog niet aan 500gram!
 • voor mijn voeten gebruikte ik MYK1, welk thais middel kan ik hiervoor gebruiken.
 • sinds 3 weken heb ik een Crosstrainer en ben begonnen met om de dag 10 minuten. Laatste 2 keer, 15 minuten waarvan begin en eind 5 minuten fietsen. Nooit gesport, zijn er dingen waar ik op moet letten? Wil de om de 2 dagen voor 1 maand aanhouden en dan naar elke dag, met opbouwen naar 1 uur.

Alvast bedankt voor uw antwoorden.

Groet,

S.

*****

Beste S,

Wat de vitamines betreft, lijkt me het eenvoudigste meer groentes te eten. Die zijn volop verkrijgbaar op de markt. Ook is er het hele jaar door fantastisch fruit verkrijgbaar, waar je soms je vingers bij aflikt.

Is dat allemaal te veel moeite, houd het dan bij Vit C 500-1000 mg per dag en Vit D3 1000 UI (25 microgram).

Bedenk wel, dat gezond eten de basis is van een goede gezondheid. Vitaminen kunnen dat niet vervangen, zelfs niet bij astronauten.

Wat de MYK 1 betreft, kunt u voetpoeder kopen bij Boots, waar zit een antimycoticum in zit. Ook Mycoderma C en Mycozole zijn hier verkrijgbaar. Zalfjes zijn niet geschikt in de hitte.

Wat uw oefeningen betreft. Daarvoor zult u een sportarts moeten raadplegen, die u eerst gaat testen.

Zelf kan ik daar nauwelijks advies voor geven. Ten eerste, omdat ik hier niet in gespecialiseerd ben en ten tweede, omdat ik behalve uw overgewicht en leeftijd niets van u weet.

Een uitstekend oefening is 5 km per dag stevig wandelen. Zoiets kunt u langzaam opbouwen in de ochtend als het niet zo warm is. Wel water meenemen. Dat is veilig en gezond. Bovendien zie je dan ook nog iets van de omgeving.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website