Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Mijn naam is P., leeftijd 68 jaar. Sinds 5 jaar woon ik in Thailand. Na een leven met veel verslavingen zoals drank, drugs en roken, ben ik 20 jaar geleden met alles gestopt. Mijn nieuwe verslaving is fitness geworden, 7 dagen per week. Ik gebruik geen medicijnen.

In Nederland liet ik mijn bloed regelmatig nakijken. In het gesprek met de huisarts daarna was het steevast, cholesterol wat te hoog maar de goeie compenseren dit. En geen reden voor medicijnen.

Nu heb ik de laatste twee bloeduitslagen van in Thailand en ik zou u willen vragen hoe dit te lezen en hoe u hierover denkt.

De volgende vraag gaat over mijn bloeddruk. Als ik wakker wordt ’s morgens is mijn bloeddruk 145/90, na het sporten en de rest van de dag 110/75, hoe moet ik dit lezen?

Is er in Thailand een vervanger voor aspirine? Als redmiddel bij een eventuele Tia?

Veel dank en groeten vanuit Surat Thani.

Groet,

P.

******

Beste P,

De observatie van uw huisarts deel ik ten volle, gezien uw huidige bloeduitslagen.

Uw bloeddruk is uitstekend. ‘s-Nachts en ‘s-morgens is het vaak wat hoger. Uw cholesterol schommelt wat tussen redelijke grenzen.
Bij een TIA kunt u 300 mg aspirine nemen, gewoon te koop hier.

Als profylaxe is er Aspent-M 81 mg 1 tablet voor het ontbijt, maar of dat echt nodig is? Bovendien kan het maagklachten veroorzaken.

Waarom hebt u een INR controle gehad in 2017?

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website