Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Hierbij de uitkomst van zowel bloedtest als urinekweek. Wat betreft de vraag betreffende jicht, ik drink veel water, urine is altijd licht van kleur. Ik heb jicht sinds mijn 41-ste jaar. Er is door diverse artsen getracht om dit te stoppen onder meer met allopurinol. Dit heeft niet gewerkt.

Geen alcohol en minimaal een uur per dag lopen, sommige zaken niet eten en dan, hou ik het redelijk onder controle. Ook voel een aanval meestal aankomen. Deze druk ik meestal de kop in door enkele dagen Arthrotec met Colchicine te slikken. Verder heb ik altijd enig bloedcellen in de urine, ik ga er vanuit dat dit niet met de gezwollen voeten van nu te maken heeft?

Gaarne jouw bevinden.

MvG

******

Beste T,

Een prima resultaat, maar daarmee bent u nog niet van uw klachten af.

De meest voorkomende oorzaken van dikke voeten zijn:

– Een circulatie probleem veroorzaakt door slechte veneuze terugvloed. Dat komt meestal door kapotte of verkalkte kleppen in de grote been aderen. Dat kan CVI (Chronische Veneuze Insufficiëntie) veroorzaken. Bij lopen wordt het dan beter, omdat de spierpomp dan werkt, die het bloed omhoog stuwt. In dat geval helpt het omhoog zetten van het voeteneind van het bed en een voetenbank als u zit. Eventueel steunkousen, maar dat is geen sinecure in de hitte. Met een echo-doppler kunnen de beenvaten bekeken worden.

– Spataderen, in Duitsland Krampfadern genoemd.het woord zegt het al. Dat kan goed behandeld worden met microschuim, of LASER. Dat gebeurt meestal door een fleboloog of vaatchirurg,, maar er zijn ook dermatologen die dat doen.
Soms is operatief ingrijpen door een vaatchirurg noodzakelijk

– Een hartprobleem. Minder waarschijnlijk.

Richt u zich voorlopig op de eerste twee punten, die elkaar overlappen

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website