Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik ben een vrouw van 64 en mijn haar is het laatste jaar erg dun geworden. Van de flinke haardos is niet veel meer over en zelfs hier en daar een beginnend kaal plekje.

Zou dit op een vitaminegebrek kunnen wijzen? Ben verder redelijk gezond.

Groet,

N.

*****

Beste N,

Helaas ben ik geen haarspecialist.  Wel weet ik dat haaruitval vele oorzaken kan hebben. Onder ander vitamine tekort. Ook zink is belangrijk. Iemand echter die zich gezond voedt, krijgt zijn vitaminen wel binnen.

Op uw leeftijd is het een normaal verschijnsel dat het haar dunner wordt. Als dit meer voorkomt in uw familie, dan ben ik bang dat er niet veel gedaan kan worden.

Tegenwoordig zijn er medicijnen die de haargroei bevorderen zoals finasteride (een middel ontwikkeld om de prostaat te verkleinen). Erg veel ervaringen bij vrouwen is daar niet mee en de bijwerkingen zijn nog niet echt bekend. ik kan het dan ook niet aanraden.

Er zijn ook nog ander middelen zoals aldosteron, cyproterone en minoxide(lokaal), maar die hebben heel zeker bijwerkingen

Hoe dan ook zou ik een dermatoloog bezoeken. De dermatoloog kan dat zien aan de haarfiguren op uw hoofd, wat de oorzaak is, tenminste dat hoop ik.

Mocht er een behandeling zijn, verwacht dan geen succes binnen 6 maanden.

Als je te veel androgenen (mannelijk hormoon) in het bloed hebt, kan dat een oorzaak zijn. De genoemde middelen zijn daar ook op gebaseerd.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website