Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ga sinds 3 jaar naar de Isaan en ik ben daar met mijn vrouw getrouwd. Nog niet gelegaliseerd. Ben 67 jaar en gepensioneerd. In 2012 heb ik een levertransplantatie gehad met succes en ik gebruik nu 2,5 mg Advagraf (werkzame stof Tacrolimus). Daarnaast gebruik ik ook nog een betablokker omdat dit medicijn de bloeddruk verhoogd. Die is nu normaal 70/125. Wegens vernauwing in de aderen gebruik ik daarnaast een bloedverdunner en andere medicijnen.

Mijn Nederlands MDL arts vroeg mij in december 2019 om mijn bloedspiegel te laten bepalen in een Thais ziekenhuis. Dit om te controleren of er voldoende medicijn Advagraf in mijn bloed om dat er sprake is van vertraagde afgifte.Ik ben in 3 ziekenhuizen geweest waaronder Nong Khai. Die heeft mij doorverwezen naar het Srinakaring Hospital in Khon Kaen. Ook kan ik dit medicijn of andere niet bestellen ondanks een recept van mijn mdl arts. Bij een drogist kon ik het bestellen voor 8.000 baht per mg. Lijkt mij onwaarschijnlijk duur. Normaal ga ik 3 keer 3 maanden per jaar naar mijn huis en vrouw in So Phisai , district Bung Kan in Thailand.

Mijn vraag is of er meerdere mensen zijn met donororganen en welke medicijnen zij gebruiken en andere ervaringen met ziekenhuizen om bloedspiegel te bepalen zodat ze goed ingesteld zijn? Ook ben ik benieuwd naar de kosten van de medicijnen? Ik heb nu de beste ziektekostenverzekering van VGZ en neem de medicijnen mee naar Thailand. Toe nu toe nog geen problemen met immigration.

Met vriendelijke groet,

S.

******

Beste S,

Ten eerste de prijs. Inderdaad erg duur. Ongeveer 10 x de prijs in Europa. Grote staats- en particuliere -ziekenhuizen zouden u moeten kunnen helpen.

Het King Chulalongkorn Memorial Hospital in Bangkok schijnt de meeste ervaring te hebben met levertransplantatie.
Ook het Bumrumgrad Hospital in Bangkok krijgt een goed cijfer op de internationale lijst.

Daar kunnen ze uw bloed heensturen.

Misschien weten de lezers meer.

met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website