Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Jaarlijks breng ik een paar dagen door aan het strand nabij Rayong. Daarbij is het iedere keer prijs en lijk ik op het strand “gebeten” te worden door ongedierte (zandluizen?) en vormen puistjes op mijn benen die licht jeuken. Op gegeven moment barsten deze puistjes open en komt vocht tevoorschijn dat opdroogt. Onmiddellijk na terugkeer in Bangkok, verdwijnen de klachten. Mijn Nederlandse huisarts, noch dermatoloog van het Amphia ziekenhuis, die natuurlijk zelf de puistjes niet kunnen onderzoeken omdat ze dan al lang weer verdwenen zijn, weten geen raad.

Heeft u enig idee wat het kunnen zijn?

Vreemd is ook dat mijn Thaise vrouw noch anderen (waaronder aldaar-Ban Phe- wonende Nederlandse kennis) last ervan hebben.

Alvast dank voor evt. advies

Vriendelijke groet,

H.

*******

Beste H,

Die puistjes zien er niet uit alsof u gebeten bent.

In Spanje heb ik zoiets gezien ten gevolge van zonneallergie in combinatie met medicijnen en/of zonnebrandmiddelen. Helaas kan ik niet zeker zeggen, dat dat hier ook het geval is.

Mocht ik gelijk hebben, dan kunt u een antihistaminicum slikken voor u naar het strand gaat. Als de puistjes dan blijven komen, lijkt het me werk worden voor de plaatselijke dermatoloog.

Als antihistaminicum kunt u bijvoorbeeld Terfenadina of beter Ebastine kopen. Heeft de apotheek dat niet, dan hebben ze wel wat anders. Sommige antihistaminica kunnen slaap veroorzaken. Pas in dat geval op met auto-rijden.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website