Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik verblijf in Thailand met periodes van 3 tot 4 maand en breng dan van Belgie voldoende geneesmiddelen mee. Een verlengd verblijf in Thailand dringt zich nu op n.a.v. Covid19, en daardoor riskeer ik een tekort aan mijn dagelijkse medicatie.

Ik neem dagelijks 1 Asaflow (80mg) + 1 Rosuvastatine (10mg) en 1 Lipanthylnano (145mg). Voor Asaflow is er blijkbaar een vervangmiddel hier (ASATAB), hoewel ik nog niet naar de beschikbaarheid geïnformeerd heb in een apotheek. Voor de 2 andere medicijnen vind ik niet zo direct een duidelijk en valabel alternatief.

Wat kan u mij eventueel aanraden?

Ik ben 66 jaar, (regel)matig drinker, niet roker, licht overgewicht. Ik neem verder nog Zyloric (genoeg voorraad) en momenteel wat extra Vitamine C.

Vriendelijke groeten,

G.

*****

Beste Guy,

– Asatab is OK. Aspent 81 ook.

– Rosuvastatina (Cholestor, Rostatin, Rovastor, Rosuvastatin, Surotin, Otagil, K-zuva) Eentje zullen ze wel hebben. Als ze Rosuvastatin GPO hebben. Neem dat dan. Is veel goedkoper. Helaas zijn er veel GPO (Government Pharmaceutical Organization) medicijnen van de markt gehaald.

– Lipanthylnano (Fenofibrate (GPO) 160mg.

Als u weer thuis bent, zou ik eens met de arts overleggen of de lipanthyl en de Rosuvastatin wel zo nodig zijn.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website