(Nicolas Economou / Shutterstock.com)

Bericht van 29 april 2021 van de Nederlandse ambassade in Bangkok:

“Nederlanders verblijvend in het buitenland zijn voor vaccinatie in het kader van covid-19 aangewezen op het vaccinatieprogramma van het land van verblijf. Voor meer informatie over het Thaise vaccinatieprogramma zie bijvoorbeeld de facebookpagina van PR Thai Government www.facebook.com/thailandprd

Bangkok Hospital heeft een zeer informatieve pagina waarop u informatie kan terugvinden, ook over de inmiddels goedgekeurde vaccins: Key Things to Know About COVID-19 Vaccines | Bangkok Hospital 

Er zijn helaas geen mogelijkheden een Covid-19 vaccin via de ambassade te ontvangen. In Nederland kan u wel een vaccin krijgen.

Zie voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/…/moeten-nederlanders-die en rijksvaccinatieprogramma.nl/wie-komen-er-voor-het…”

Naschrift Redactie:

Zie in dit verband ook deze link: thethaiger.com/coronavirus/all-foreigners-eligible-for-covid-19-vaccine-under-thailands-vaccination-plan

Bron: Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok

17 reacties op “Vaccinatie van Nederlanders in Thailand”

 1. Dirk zegt op

  Waarom kan het niet via de ambassade? En normaal gezien ook gratis. Wij zijn toch ook landgenoten.

  • Rob zegt op

   Hoi Dirk

   Hoe ziet je dat voor je ?
   Iedereen naar Bangkok en dan terug naar huis en dat twee keer .
   Lekker slim bezig.
   Gezien de kosten en besmetting kansen.

   Gr Ob

   • Henk zegt op

    Ik denk zo af en toe dat gepensioneerden het idee hebben een bijzondere positie in te nemen. Of zij willen dat het van Prayuth komt, of de ambassade dient het maar te regelen. Ik noem maar wat: stel je woont in Chiang Mai en de ambassade roept je op voor een prik. Dirk zal willen dat een ambassademedewerker het vliegtuig pakt. En dat idem voor de 2e prik. Ik denk dat als er al een bijzondere positie bestaat deze bestaat uit het feit dat men al meegenomen wordt in het Thaise programma, voor wat die waard is. Eerst maar eens afwachten of die vanaf juni as van start gaat.

  • TH.NL zegt op

   Dat is onuitvoerbaar. Je zal dat dan wereldwijd moeten doen. Elke ambassade medisch personeel, overal vries en koelinstallaties etc. Vervolgens moet men dan van heinde en ver naar in dit geval naar Bangkok reizen. Het is ook nog maar de vraag of landen dit wel zouden toestaan.

  • khun Moo zegt op

   Over het algemeen is het uitgangspunt binnen de Europese Unie dat mensen worden gevaccineerd in het land waar zij wonen.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Ik woon als Britse onderdaan in Duitsland, en vindt het het hoewel ik in de UK al lang 2x gevaccineerd zou zijn,het de normaalste zaak dat ik mij aan het Duitse vaccinatie systeem aanpas.
  Het Britse consulaat zou zich wild lachen,als ik nu opeens gebruik wilde maken van hun veel snellere vaccinatie systeem.
  Iemand die het in Thailand sneller wil hebben dan de gemiddelde Thai bevolking,bestaat als ik het goed begrepen heb,altijd nog de mogelijkheid om zich straks tegen betaling te laten vaccineren in een prive hospital .

 3. Frits zegt op

  Dan kan het nog wel even duren voordat we aan de beurt zijn:
  Ik citeer: The government has confirmed that foreigners will be included in the country’s vaccine roll out, but not at this stage.
  Behalve dan wanneer je een Thais ID nummer hebt…maar dat zullen niet veel mensen hebben.
  https://thethaiger.com/coronavirus/vaccine-appointments-from-today-via-mor-prom-line-account

 4. Christiaan zegt op

  Dirk,
  De ambassades zijn hiervoor niet opgeleid en het behoort ook niet tot hun taak. Hoe zou Nederland alle ambassades in de wereld moeten bedienen met vaccinatiezaken?

 5. nico zegt op

  Het is mijn vriendin vandaag gelukt om mij te boeken voor een gratis vaccinatie van de Thaise regering. Ik zit in de groep van boven de 60 jaar en deze kunnen zich nu aanmelden. Ook mensen met een bepaalde aandoening kunnen zich aanmelden. Op 7 juni om 15.00 uur krijg ik mijn eerste gratis shot in het Bangkok Pattaya hospital. Ik kon kiezen uit 4 plaatsen bij Pattaya. Allereerst moet je jezelf met je smartphone via LINE aanmelden als vriend voor van Mohpromt.. Mijn vriendin zocht via LINE bij officiele accounts. In het Thaais moet je dan mohpromt intikken. Dat is หมอพร้อม Als je je aanmeld als vriend krijg je een bericht terug in het Thai’s met een link om je te registreren. Ook in het Thai’s. Je kunt het registratie formulier alleen volledig invullen als je een roze Thaise ID kaart hebt. Je moet namelijk het nummer van die kaart invoeren Wat je moet doen als je geen roze ID kaart hebt, dat weet ik niet. Als je onder de 60 jaar bent en bijvoorbeeld diabetes hebt, dan kun je dat invullen. Je moet de overheid toestaan om alles te kunnen controleren. Doe je dat niet, dan kun je je niet registreren. Je moet je adres gegevens invullen en dat geeft het formulier je een keuze van ziekenhuizen bij jouw in de buurt. Ze adviseren een ziekenhuis waar je normaal gesproken naar toe gaat, maar je mag zelf kiezen. Na het ziekenhuis gekozen te hebben kun je een datum kiezen. Bij mij was 7 juni de eerste mogelijkheid terwijl 8 en 9 juni al vol zaten. Hierna bevestig je jouw keuzes en krijg je een bevestiging via LINE over de datum, tijdstip en plaats. Ik weet niet hoe het gaat voor de 2e shot en weet ook niet welke vaccinatie ik ga krijgen. Ik neem aan AstraZeneca. Als je de datum wilt veranderen moet je de mohpromt app downloaden. Ook deze App heeft alles in het Thai’s. De priveziekenhuizen werken dus ook mee aan het gratis verstrekken van vaccins door de regering. Je hebt dus nodig een smartphone, LINE, een roze ID kaart en een goede Thaise hulp.

 6. peter zegt op

  Vandaag bericht gehad via mijn schoonmoeder, die werkt op het gemeentehuis. Ook de farang krijgt een gratis prik.

 7. Willem zegt op

  De Nederlandse ambassade is er voor consultaire en diplomatieke diensten. Het is geen medisch centrum. Al zou men het willen is dit praktisch niet eens uitvoerbaar. De meeste lezers hebben geen idee hoe de logistiek achter een vaccinatie campagne in elkaar zit. Het is niet te vergelijken met het uitdelen van een paractamol.

  Ik snap uw zorgen. Heel begrijpelijk maar u woont niet in Nederland en Nederland is niet verantwoordelijk voor uw medische zorg in Thailand.

  Verder heeft Thailand door het ministerie van buitenlandsr zaken laten weten dat alle buitenlanders die in Thailand wonen hier gevaccineerd kunnen worden.

  Er is mij niet bekend of andere landen hun landgenoten in het buitenland wel vaccineren. De Verenigde Staten in iedergeval niet.

 8. Karel zegt op

  Klopt, landgenoten maar wel degene die het liefst geen belasting betalen en ook geen premie voor de zorgverzekering. Uw spuit gaat mooi naar in Nederland verblijvende gasten, die niet kunnen terugkeren naar hun eigen land

 9. Petervz zegt op

  Het is sinds 1/5 mogelijk om via de line App หมอพร้อม een afspraak te maken voor vaccinatie.
  Let wel dat dit op dit moment slechts geldt voor personen van 60 jaar of ouder (of met onderliggende ernstige ziekten).
  De Line App is slechts in de Thaise taal en er dient nog al wat te worden ingevuld in het Thai, dus wie geen Thai leest of schrijft zal hulp nodig hebben.
  Verder is een Thaise 13-cijfer ID nodig. Een zgn “pink” ID werkte bij mij zonder probleem, en je kan via de App keurig het ziekenuis, datum & tijdstip selecteren vanaf 7 juni.

  Personen jonger dan 60 komen pas in augustus aan de beurt.

  • Gerard zegt op

   Niet alleen de pink-ID bevat de 13-cijfer TIN, ook als je belasting betaalt heeft u de ID- nr. Zelfs als je slechts geregistreerd staat bij de Revenue Office (RO), je ontvangt dan eenmalig een bewijs waarop deze TIN nr of ID-nr of hoe je het ook wil noemen.

   • Petervz zegt op

    Klopt dat het 13-cijfer ID tegenwoordig ook het TIN nummer is.
    Bij deze LineApp is echter ook het nummer achterop de ID kaart nodig.

 10. Gerard Van Heyste zegt op

  Men vrouw heeft me ook laten registreren voor de prik ! Mag ook in het Bangkok Hosp.nog geen vaste datum wel begin juni, ook gratis, dus ff wachten. Heb wel het rose thai id kaartje wat noodzakelijk
  is?

 11. Eddy zegt op

  Hier nog meer aanwijzingen hoe je via de “moh prom” [dokter staat fereed] app in Line je kunt aanmelden voor een prikafspraak.

  https://forum.thaivisa.com/topic/1215642-success-registering-for-vaccine-mor-prom-app/?do=findComment&comment=16433475

  “Use line app to scan the QR code, opens mor prom app in line. (its only in Thai)
  Needs a Thai/pink ID number, enter DOB, address etc, pick a hospitial, pick a date etc, booking confirmation sent in line.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website