Vraag aan huisarts Maarten: Uitstralende pijn linkerzijde rug

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
29 november 2017

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Sinds 14 dagen zit ik met een probleem, ik heb pijn aan de linkerzijde van mijn rug en dat straalt verder uit naar de voorkant van mijn lichaam, naargelang ik mij beweeg is de pijn bijna ondraaglijk, ook als ik stap.

Na aanraden van mijn vrouw heb ik een chiropractor bezocht en die heeft mij gedurende 5 minuten behandeld, de dag nadien was het iets beter doch de pijn was niet verdwenen. Toen ben ik naar een rugspecialist geweest en die vertelde mij het zelfde als de chiropractor, dat er iets klem zat in mijn onderrug, omdat ik nog al veel bezig ben raadde die mij aan om rust in te lassen en schreef mij medicatie voor, spijtig genoeg heb ik niet de benaming hiervan, doch volgens mij helpt de medicatie niet.

Zou men eventueel als ik laat bloed trekken enig antwoord kunnen geven aangaande wat ik mankeer, of wat stel jij voor?

Ik woon in Khon Kaen ben 67 jaar, de naam van de specialist weet ik niet alsook de medicatie die ik moet innemen. Heb dit nooit eerder gehad, voor de rest heb ik geen problemen.

Groet,

G.

******

Beste G,

Laat kijken of er geen niersteen in de weg zit. Dat kan normaal gezien met een echo. Als het een kalksteen is, kun je hem ook zien op een buikoverzichtsfoto (Rx abdomen staand). De simpelste methode is een tik op de nier, te weten waar.

Als je dan hevige pijn voelt is het bijna zeker. Zo’n tik geef je tussen bekken en ribben schuin aan de linker achterkant. Niet te hard natuurlijk.

Is het geen niersteen, laat je dan goed nakijken.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website