Gisteren dacht ik plotseling weer aan een eerder artikel van Hans Bos betreffende het “International COVID-19 vaccination Certificate” met QR-Code dat door Thailand wordt uitgegeven en dat je ook online kon aanvragen. Was het eigenlijk wat vergeten, maar besloot om het gisteren alsnog aan te vragen.  Meer uit nieuwsgierigheid want ik heb het niet meteen nodig.

Bij mij staat de Moh Prompt op Line. Ik gebruik ook Hotmail als e-mailadres. Van daaruit klik je op het icoontje “International Certificate”. Vul dan de gevraagde gegevens in, of corrigeer waar nodig want sommige zijn al eerder ingevuld door de overheid. Voor zover je bepaalde gegevens kan corrigeren natuurlijk. Je hoeft dan enkel nog de persoonsgegevens van je paspoort te uploaden (je kan een voorbeeld bekijken wat je dan juist moet uploaden).

Bij de “due date” bedoelt men gewoon de dag van aanvraag.  Kan je via een kalendervensters aanklikken.  Je kan ook geen andere datum daar invullen. Het is ook gratis online aan te vragen tot eind december. Vervolgens op verzenden klikken en klaar. Een kind kan de was doen.

Je kan dan de status van je aanvraag bekijken door op het icoontje  “View Booking Information/Status tracking” te klikken. Er staat dat het tot 3 dagen kan duren voor je antwoord krijgt, maar enkel minuten nadien kreeg ik al het certificate toegestuurd via mail. Opletten want kwam eerst in mijn ongewenste mail terecht. Ik heb het dan afgedrukt als voorbeeld voor jullie, maar je krijgt het ook in permanent in je Line te zien met de QR code zodat je het altijd kan opvragen wanneer nodig.

Echt zeer eenvoudig aan te vragen, gebruiksvriendelijk en snel geleverd..

Ik heb nu via Moh Prompt Line zowel het nationaal (Thais) als internationaal (Engels) certificaat van vaccinatie in Thailand die ik eenvoudig kan opvragen en/of afdrukken wanneer nodig, of kan gescand worden door diensten of wat ook wanneer daar om gevraagd wordt.

Nog opsturen naar mijn huisdokter in België en die zou dat nationaal (België) moeten kunnen laten registreren als mijn informatie correct is.

In bijlage een kopie van dat Certificate. Persoonlijke gegevens zijn doorgehaald, maar zo hebben jullie een idee hoe het “International COVID-19 vaccination Certificate” er uit ziet.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

14 reacties op “Thailand – International COVID-19 vaccination Certificate”

 1. Ben Ceelen zegt op

  Ik probeer te register maar vragen om ID Card, kan geen paspoort nummer invoeren.
  1. Check Information
  2. OTP
  3. Set Password

  • RonnyLatYa zegt op

   LINE gebruiken. Heb je enkel het COVID registratie nummer nodig dat je krijgt na vaccinatie en begint met 60. Krijg je ook toegang tot alle informatie en mogelijkheden die ook via de app beschikbaar zijn. Hoef je niet via de app te registreren.

 2. Jan zegt op

  Ik heb de Moh Prompt app aangemaakt maar als ik een account aan wil maken wordt mij gevraagd een 13 cijferig ID card nmr in te vullen, maar heb geen ID card,,wat nu te doen??

  • RonnyLatYa zegt op

   LINE gebruiken. Heb je enkel het COVID registratie nummer nodig dat je krijgt na vaccinatie en begint met 60. Krijg je ook toegang tot alle informatie en mogelijkheden die ook via de app beschikbaar zijn. Hoef je niet via de app te registreren.

   • Gert Boonstra zegt op

    Ronny, ik ven een internet leek. Hoe kan ik het op Line vinden. Als ik de zoekterm intik dan zegt line ; niet te vinden.

    • RonnyLatYa zegt op

     Kan ik dan ook niet verder mee helpen als Line het niet kan vinden.
     Misschien dat iemand anders je een tip kan geven.

   • Ger-Korat zegt op

    Kreeg na mijn vaccinaties een certificaat voor Thailand met een QR code. Alle informatie hierop in het Thais met daarnaast in het Engels. Nu ook maar even geprobeerd via de app ( dus niet in Line want niet te vinden in Line en had de app toch al eerder gebruikt) om een international certificaat met e-QR code aan te vragen. Kan prima met het invoeren van mijn 13 cijfercode begonnend met 60… En nog even de gegevens aangepast, kreeg zomaar de melding Thaise nationaliteit in plaats van Nederlands en mijn 2e naam verplaatst van last name naar first name zodat alles gelijk is zoals in het paspoort; 2e of meer voornamen kent het systeem niet maar heb wel liever hetzelfde vermeld zoals in mijn paspoort. Alleen bij nationaliteit vermeld: Netherlands, in mijn Thaise papieren gele boekje voor International travel heeft men het zich gemakkelijk gemaakt door ‘Nederlands’ te vermelden zoals ook in het paspoort staat en waagde men zich niet aan Dutch of de andere mogelijkheid: nationality of The Netherlands.
    Diende nog wel een kopie van mijn paspoort te uploaden, foto gemaakt in jpeg bestand welke ook probleemloos kon uploaden. Binnen 3 dagen zal ik deze e-QR code dan ontvangen.

 3. TAK zegt op

  Ik heb het nederlandse gele boekje met 1 Thaise AZ
  en twee pfizer uit NL.

  Ik.heb Thaise gele boekje met mn Thaise AZ maar
  de Thaise volksgezondheid instantirs willen niet
  ijn nederlandse certificatie bewijzen van Pfizer,
  welke ook in het Engels staan vermeld, overzetten
  in mn Thaise gele boekje.

  Dat vind ik nou jammer want nou is mn Thaise
  gele boekje dus onvolledig.

  TAK

 4. Willem zegt op

  Mor Prom app. Niets anders qua spelling. Zelfs in Line all app beschikbaar.

  • RonnyLatYa zegt op

   Staat ook in mijn artikel dat ik LINE gebruik. Zelfde mogelijkheden als de app.

 5. Eddy zegt op

  Heb mijn Thaise QR code in september gekregen. En dit QR code leidt niet naar de LINE mor prom app, maar naar een overheidswebsite die nu niet meer werkt.

  Ook een foutmelding bij tonen van de International certificate in de Mor Prom app. De “normale” QR code en vaccinatiegegevens werken gewoon. Ik zie dus de meerwaarde van dit internationaal certificaat niet.

  Ik ben bang dat de Thaise overheid is overgestapt naar een nieuw QR code systeem, waardoor ik en anderen niet in staat zijn “dit gedoe” aan te maken. Gelukkig heb ik het Thaise gele boekje met stempels.

  • RonnyLatYa zegt op

   Meerwaarde is misschien omdat het een INTERNATIONAAL certificaat betreft?

   Het krijgt trouwens ook een ander certificaat nummer dan de Thaise versie d.w.z. de 13 nummers die beginnen met 60 staan er ook nog wel op, maar worden nu voorafgegaan door een extra 10 letter/nummer combinatie, die vermoed ik misschien internationaal zal herkend worden.
   Dat wil natuurlijk ook zeggen dat de QR code anders is dan die op het Thaise certificaat die je na vaccinatie ontvangt.

   Ik zal de al dan niet meerwaarde wel ondervinden als ik eens terug naar Belgie ga. Maar ik heb het dan toch in mijn bezit voor het geval dat men ergens zegt dat de nationale Thaise niet geldig/herkend wordt en ik een internationaal certificaat had moet aanvragen.

   Maar goed niemand verplicht je dat aan te vragen als je de meerwaarde ervan niet in ziet. Vooral als je niet buiten Thailand gaat heeft het inderdaad ook geen meerwaarde want hier kan je het Thaise gebruiken.
   Dit artikel heb ik enkel ter informatie opgemaakt. Niemand hoeft dat daarom aan te vragen.

 6. Alex zegt op

  Mij lukte het eerst ook niet. Kreeg toen de tip om de Moh Prompt app van mijn telefoon te deleten, en daarna opnieuw te downloaden. Heb ik gedaan. In de nieuwe app verschenen direct al mijn gegevens, toen International Certificate aangeklikt, ontbrekende gegevens ingevuld en verstuurd.
  Ik controleerde eind van de dag mijn app en gegevens, en de Internationale QR code stond er al op!
  (Nu afwachten of die ook in NL werkt als wij in mei voor vakantie naar NL gaan).

 7. RonnyLatYa zegt op

  Voor diegene die Moh Promt niet vinden op LINE, probeer eens via de QR code van het Officele LINE account van Moh Promt
  Laat eens weten of het op die manier lukt

  Je kan de code hier scannen

  https://aseannow.com/topic/1215642-success-registering-for-vaccine-mor-prom-app/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website