Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers


Beste Maarten,

Een stekende pijn in mijn rechterbil maakt lopen onmogelijk. Door Memorial met zwaailichten en drie man personeel van huis gehaald (THB 800! kom daar bij ons eens om). Arts Eerste Hulp: X-ray. Geen botbreuk, Herniated Nucleus Pulposus. ‘t Zal wel. Met medicijnen, waaronder 2 die drowsiness kunnen veroorzaken, naar huis. Heerlijk doezelige dagen en hallucineuze nachten doorgebracht. Zou ‘t geen ischias zijn?

Na een week medicijnen op. Pijn nog hetzelfde en niet meer kunnen slapen. Ik lig nu al drie nachten van 11 tot 9 op mr. Morpheus te wachten, maar hij komt niet opdagen. Moet ik (82) nu naar de dokter?

Groet,

H.

*****

Beste H.

Was de ambulance een beetje comfortabel?

Waarschijnlijk heeft de arts gelijk en hebt u een hernia. Die is ongetwijfeld niet van gisteren en drukt nu op een zenuw. Zoiets kan inderdaad ischias symptomen geven.

Veel kan ik er niet aandoen. Probeer normaal te bewegen. Zal niet makkelijk zijn.

Op een MRI kun je echt zien wat er aan de hand is.

Normaal gaat ischias vanzelf weer over. Soms helpt een flinke spuit cortison, maar aangezien ik verder niets van u weet, is dat geen bindend advies.

Gewoon naar de arts en tot die tijd proberen de bil warm te houden. Ook een handdoek rolletje (omvang als servetring) ter plekke van de hernia wil wel eens helpen ‘s nachts. Dat geeft een soort constante drukmassage. Is ook niet prettig, maar doet soms wonderen

Vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website