Seks is goed voor het hart en de bloedvaten van mannen, want het vermindert mogelijk het schadelijk aminozuur homocysteïne in het bloed, zo stellen onderzoekers in een publicatie in de Journal of Sexual Medicine.

Meerdere keren seks per week kan zorgen voor een betere bloedcirculatie en gezondere bloedvaten bij mannen. Tevens is regelmatige seksuele gemeenschap volgens de wetenschappers belangrijk ter voorkoming van een overschot van het aminozuur homocysteïne. Volgens verschillende onderzoeken is er een zeer sterk verband tussen het aminozuur homocysteïne en de kans op hart- en vaatziekten. Hoe meer homocysteïne in het bloed, hoe hoger de kans is op een hartaanval of een beroerte.

Onderzoekers uit Taiwan onderzochten meer dan 2.000 mannen en vrouwen in de leeftijd van twintig tot 59 jaar. De hoeveelheid homocysteïne in het bloed werd gemeten en daaruit bleek dat mannen die wekelijks meer dan twee keer seks hebben minder van het schadelijk aminozuur in hun bloed hadden. De hoogste concentratie was terug te vinden bij de controlegroep van mannen die minder dan een keer per maand seksuele gemeenschap hebben.

Bij vrouwen is het effect nauwelijks meetbaar omdat een gezonde bloedsomloop bij het vrouwelijk geslacht veel minder van invloed is op de seksuele opwinding. Een goede bloedcirculatie is belangrijke factor bij het onder controle houden van homocysteïne.

De wetenschap is al langere tijd van mening dat regelmatige seks de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. De onderzoeksresultaten in de laatste editie van de Journal of Sexual Medicine tonen echter voor het eerst aan dat dat komt door het afbreken van homocysteïne.

Homocysteïne is een lichaamseigen stof die bij de stofwisseling van het noodzakelijke aminozuur methionine geproduceerd wordt. Een verhoogd homocysteïne gehalte kan ontstaan door genetische afwijkingen, maar ook door een gebrek aan vitamine B11 (foliumzuur), al dan niet in combinatie met een gebrek aan vitamine B6 en B12. Met het toenemen van de leeftijd neemt het ‘normale’ homocysteïne-gehalte ook toe: met zo’n 5 tot 10% per 10 jaar. Daarnaast zorgt een ongezonde levensstijl (roken, drinken en veel dierlijke eiwitten) voor een stijging van de homocysteïne spiegel.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “‘Veel seks goed voor hart en bloedvaten van mannen’”

 1. FonTok zegt op

  Dit werd in 2015 al geschreven in dit artikel https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/elke-dag-seks-minder-kans-op-prostaatkanker waarbij tevens de afname op prostaatkanker werd toegelicht naast bescherming tegen hart en bloedvaatziekten.

  Ik citeer “En veel seks hebben heeft nog meer voordelen voor een man. Zijn immuunsysteem zou er beter van worden, dus hij is minder vaak ziek. Hij slaapt er beter van en het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.”

  • FonTok zegt op

   P.s. ze gaan wel voorbij aan al die enge ziektes die je kan oplopen door veel wisselende contacten (ook via je bedpartner). Kans dat je in Thailand zoiets oploopt is groot en dus redelijk aanwezig.

   • rentenier zegt op

    Als je seks hebt met vele wisselende partners en veiligheid niet in acht neemt, geloof ik niet dat de kans om iets naars op te lopen in Thailand groter is dan in vele andere landen. Dat wordt wel vaak beweerd maar ik geloof dat niet. Goed seks zou een enorme opwinding betekenen wat altijd een risico met zich mee brengt. Men zegt ook dat gedurende seks sterven, de mooiste dood is die je je maar kunt wensen. Er wordt zo veel gezegd. Gewoon doen en lekker genieten. Rien

    • l.lagemaat zegt op

     Dat gebeurt altijd bij de “zwarte weduwe”(spin)

   • jean zegt op

    Daar ben je zelf bij..je verstand gebruiken…simpel vind ik…..niet alleen in Thailand maar ook daar buiten. In Nederland is het aantal SOA-s toegenomen…dus wie de schoen past…….

 2. Cornelis zegt op

  Ik heb nogal eens de neiging wat cynisch te reageren op de uitkomsten van onderzoeken, maar vreemd genoeg heb ik dat niet met betrekking tot dit onderzoek – hoe zou dat nou komen? Misschien omdat het bevestigt wat ik zelf denk en ervaar?

 3. Piet zegt op

  Mijn Thaise vrouw wil niet dat ik teveel sex met haar heb omdat ze bang is dat ik een hartaanval krijg in bed

  Ik laat dit bericht in het Thais vertalen en hoop mijn frekwentie hiermee te mogen verhogen hhhh van eens per maand naar 2 x per week

  • l.lagemaat zegt op

   Waardeer dit liefdevolle gebaar en ga over op vitamine B6,B11 en B12.

   De man aan de pil! 555

 4. Mark zegt op

  Twee of meer Thaise vrouwen is natuurlijk ook een oplossing om de frequentie op te drijven 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website