Relatie tussen ongezond eten en kanker aangetoond

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Voeding
Tags: ,
16 februari 2018

Er is een relatie tussen slecht eten en kanker. Wie 10 procent meer junkfood gaat eten, heeft 12 procent meer kans op kanker. Junkfood is eten met een lage voedingswaarde, maar wat veel zout, suiker en ongezonde vetten bevat. Denk aan hamburgers, patat, zoete snacks als donuts, frisdrank, koekjes en toetjes met veel suiker, zo valt te lezen in het AD.

Het Voedingscentrum laat weten dat het om een eerste onderzoek naar deze relatie gaat en dat nader onderzoek nodig is. Wel is volgens het Voedingscentrum er een verband tussen het eten van groenten, fruit en granen het verkleinen van het risico op kanker.

Lees hier het hele artikel: www.ad.nl

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Relatie tussen ongezond eten en kanker aangetoond”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Nou nou nou. Dus dit is volgens het Voedingscentrum het èèrste onderzoek naar het verband tussen (ongezond) eten en kanker. En de eerste conclusie die ze zelf trekken is dat er meer onderzoek (lees: meer geld) nodig is.
  Zou er nou echt sinds het Moerman-dieet, of sinds de actie Geven voor Leven in 1974 waarbij 13 miljoen Nederlanders maar liefst 65 miljoen keiharde guldens ophoestten voor onderzoek, nog nooit iemand geweest zijn die dat verband onderzocht heeft?
  Geef mij mijn geld dan maar weer terug en promoveer Halbe Z. tot directeur van dit lachwekkende instituut.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ach, en als je dan het artikel zelf leest dan blijkt dat het onderzoek is uitgevoerd door Universiteiten en Parijs en Sao Paulo en dat het Voedingscentrum er echt helemaal niets, maar dan ook niets mee te maken heeft.
   Grappig is wel dat de onderzoekers het voedsel vóóraf hebben ingedeeld in vier categorieën van licht tot ernstig schadelijk. Als je dat van te voren al weet, waarom doe je dan nog het onderzoek?
   Neem nou rood vlees. Volgens mij staat al lang vast dat er een verband bestaat tussen het eten van veel rood vlees en het ontwikkelen van darmkanker. Dat zou ik dan indelen in de categorie redelijk tot ernstig schadelijk eten. En verdomd, wat blijkt? Van de mensen die meer rood vlees eten krijgen er meer darmkanker dan van de mensen die geen rood vlees eten. Hallo! Nieuws! Schokkende resultaten! Ongezond eten is slecht! Geef ons geld, geef ons geld, misschien is nog meer ongezond eten nog slechter! Zegt het voort! Delen en geven aub! Pfff…
   Eet lekker de hele dag en geniet vooral van de tussendoortjes.

 2. l.lagemaat zegt op

  Als ik de foto zie, word ik al kotsmisselijk!

  Staat kanker als doodsoorzaak niet op nummer 3 van de lijst?
  Bovendien zijn er 149 soorten kanker.

  Ook het lijstje, dat kanker kan veroorzaken is enorm groot!

  Het bekendst is roken en alcohol.
  Elk onderzoek schermt wel met een uitkomst dat dit ook kankerverwekkend is.

 3. Sjaak S zegt op

  Het allerergste is wat ik ooit jaren geleden in een liedje gehoord heb: van leven ga je dood! https://www.youtube.com/watch?v=jYHr8IOdUtw

  Maar er is een lichtpuntje: https://www.youtube.com/watch?v=SAIrfWW65lc
  Er is leven na de dood..

  Het is niet alleen maar dat je kanker of andere ziektes kunt krijgen van al dat junk food, maar je neemt ook in omvang geweldig toe…kijk maar hier in Thailand.. ik heb in een land waar de meesten nog slank zijn (omdat ze het geld niet hebben), ook de dikste – dikkere dan in Nederland – mensen gezien. Vooral jongeren die zich volstoppen met liters frisdrank, miko-cha en hun vrije tijd met mobiel doorbrengen…
  Ik denk zelfs nóg erger dan junk-food is het gebrek aan beweging.

 4. Mr Bojangles zegt op

  ok, zout en suiker zijn ongezond. Die vetten betwijfel ik. En patat is NIET ongezond. Daar zijn ondertussen alweer tig onderzoeken voor die dat tegenspreken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website