Melding van mazelen op Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Reizigersadvies
Tags: , , , ,
27 mei 2012

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarschuwt toeristen en reizigers voor een melding van mazelen op Phuket.

Bij vijf europese reizigers die tussen eind maart en begin mei jl. Phuket hebben bezocht, is mazelen vastgesteld.

Phuket is het grootste eiland van Thailand en is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen van heel Zuidoost-Azië.

Mazelen

Mazelen wordt veroorzaakt door besmetting met het mazelenvirus. Het virus wordt overgedragen van mens op mens door hoesten of niezen en kan zich over grotere afstanden verspreiden.

Mazelen komt over de hele wereld voor. Hoe vaak uitbraken optreden en hoe ernstig deze zijn hangt met name af van het aantal gevaccineerden in een land.

De eerste verschijnselen van mazelen zijn koorts, hangerigheid, verkoudheid en hoesten. Na 3 tot 7 dagen ontstaan vlekjes achter de oren. Daarna verspreiden de vlekken zich over het hele lichaam.

Maatregelen tegen mazelen

De meeste Nederlanders zijn in hun jeugd tegen mazelen ingeënt of hebben een natuurlijke afweer opgebouwd na het doormaken van mazelen. Als u nog nooit tegen mazelen bent ingeënt en de ziekte niet hebt doorgemaakt, is het verstandig dit alsnog te laten doen.

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) houdt zich bezig met preventie van ziekte bij reizigers, ook wel reizigersadvisering genoemd. Het LCR richt zich primair op de medici en andere gezondheidswerkers die de reiziger ter zake adviseren, maar adviseert ook reisbureaus en touroperators.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor jouw nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan drie maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Bron: LCR.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Melding van mazelen op Phuket”

  1. Guido zegt op

    Moderator: deze reactie bevat zoveel schrijffouten dat het onleesbaar is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website