Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik gebruik na een dikke darm operatie o.a. dagelijks 2 zakjes Macrogol en elektrolyten Sandoz, 13,8 G, poeder voor drank. Dit ivm de ontlasting. We gaan nu weer voor 3 maanden naar Thailand en deze poeders nemen heel veel ruimte in beslag in de koffers. Enig idee of deze poeders ook in Thailand te koop zijn (apotheek?) en de kosten.

Alvast bedankt voor je reactie,

Groet,

R.

******

Beste R,

Volgens mijn gegeven is Macrogol (Movicol) in Thailand te koop. De combinatie met elektrolyten waarschijnlijk ook en elektrolyten apart zeker.

Prijzen verschillen per apotheek.

Bij geen enkele middel kan ik garantie geven, dat het ook daadwerkelijk te koop is.
Soms moet je daarvoor vele apotheken afstruinen. Neem daarom in ieder geval een voorraadje voor enkele weken mee.

Vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Vraag aan huisarts Maarten: Is Macrogol verkrijgbaar in Thailand?”

 1. eduard zegt op

  Heb 80 zakjes voor je. Je kunt me bereiken op hansvanloon007@hotmail.com

 2. LEHMLER zegt op

  Bij boots te verkrijgen 10 baht per zakje

 3. Maarten Vasbinder zegt op

  Beste lezers,

  Hartelijk dank voor deze hulp.

  Maarten Vasbinder

 4. nl bang saray zegt op

  Als ik van mijn vrouw hoor kun je voor de ontlasting ook natuurlijke weg volgen en namelijk : rijpe papaja eten meer dan 1 stukje.
  Mijn vrouw zegt ook vraag dokter of hij de darm wat korter maak dan zit de ontlasting minder lang in de darm. 555

 5. marianne zegt op

  ik ken het probleem,wij kunnen ze gewoon bij de apotheek bestellen de zakjes,volgens mijn zwager apotheker met pensioen in thailand zitten er alleen de zouten niet in.het word verkocht onder een andere naam.succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website