Vraag aan huisarts Maarten: Klapvoet opgelopen na een hernia

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
1 november 2017

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb een dropfoot (klapvoet) opgelopen na een hernia (redactie: Bij een klapvoet of dropfoot kan de voorvoet niet opgetild worden. Veel voorkomende oorzaken zijn beknelling of beschadiging van de rugzenuw). Daarvoor gebruik ik nu een splint om de voorvoet omhoog te houden. Dat werkt wel maar heeft toch soms struikelpartijen tot gevolg.

Nu deed de chirurg van het Bangkok Hospital de suggestie het enkelgewricht te fixeren in de juiste positie door er een soort lijm in het brengen. Hij vertelde dat het een onomkeerbare ingreep is. Nu heb ik die dropfoot al 3 jaar zonder merkbaar herstel, dus dat zal er ook niet meer van komen. Maar zijn er ook risico’s verbonden aan een dergelijke ingreep? Weefsel afsterving, doorbloeding , ik fantaseer maar wat.

Wat is uw advies?

Groet,

K.

******

Beste K.

Een dropfoot kan nog wel eens min of meer verholpen worden door het verplaatsen van pezen. Of dat verstandig is in jouw geval, weet ik niet. Dat is afhankelijk van je algemene toestand. Intensieve fysiotherapie heb je waarschijnlijk al gehad.

Van fixatie met lijm heb ik nog nooit gehoord, maar ik weet ook niet alles. In de literatuur kan ik er niets over vinden. Als je wat meer weet over die behandeling, zal ik dat graag horen.

Fixatie met een soort tape is mogelijk. Ook vastschroeven kan. Eventueel kunnen de schroeven weer worden verwijderd.

Wat je ook doet, normaal lopen zal altijd moeilijk blijven, hoewel ik de ervaring heb, dat het wel makkelijker wordt na fixatie. Er bestaan ook speciale schoenen, maar in dit klimaat lijkt dat niet ideaal.

Nog enige aanvulling. Soms wil de behandeling van de hernia nog wel eens helpen. Ook na langere tijd. Het genezingsproces kost dan wel enkele jaren. Of die mogelijkheid bestaat kan worden uitgezocht door een 
neurofysioloog door middel van een Elektromyogram (EMG). Dat kan in hetzelfde ziekenhuis. 

Vriendelijke groet,

Maarten

1 reactie op “Vraag aan huisarts Maarten: Klapvoet opgelopen na een hernia”

  1. Khun Roland zegt op

    Mag ik u een raadpleging aanbevelen met Dr. KANIT in Bangkok Hospital.

    Hij is verbonden aan de Spine Academy van Bangkok Hospital en een grote meneer in dit soort problematiek.

    Tevens een fantastic mens in de omgang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website