Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik stel me even voor. Ik ben Chris en woon nu ongeveer 9 jaar in Thailand. Ik heb problemen met mijn rug. Ongeveer 15 jaar geleden zwaar ongeval gehad bijgevolg dat mijn rug regelmatig scheef komt te staan.

In België geen probleem, ik ging naar de kinesist die kraakte mijne rug en op 10 minuten was alles geregeld. Nu met naar hier te komen wonen ben ik al een paar keer terug naar België moeten gaan om mijne rug recht te laten zetten.

Soms blijft mijn rug een jaar goed als ik geluk heb en zoals nu ben ik terug van België na 2 maanden staat hij terug scheef. Nu ben ik zelf op zoek geweest hier naar een kinesist en heb iemand gevonden hier Mahasarakham, die mij zo gezegd kon helpen. Maar die heeft het alleen maar erger gemaakt daar ben ik dan gestopt.

Nu was mijn vraag weet jij iemand die mijne rug kan recht zetten op onze manier?

Ik woon in Mahasarakham.

Ps ik ook bijna dagelijks oefeningen voor rug en buikspieren te verstreken.

Vriendelijke groeten,

C.

****

Beste C,
Wat er met Uw rug aan de hand is, kan ik U niet zeggen, maar het zou best eens kunnen, dat de behandeling van welke kinesist dan ook niet meer helpt. 
Toch kunt U Uw kinesist in België vragen U de gehanteerde methode te sturen. Dan kan men hier proberen hetzelfde te doen.
In de tussen tijd kunt u proberen strekoefeningen te doen. Bijvoorbeeld door te gaan hangen aan uw armen met een kilo gewicht aan uw voeten. 5 minuten is genoeg.
Ook golf en tennis zijn, mits met mate, strek-sporten. Ook gewichtsvermindering, indien van toepassing, kan helpen.
Helpt geen van deze zaken, dan wordt het tijd uw rug te scannen en wie weet kan Uw Belgische kinesist toch een wonder verrichten
Excuus, dat ik U niet beter van dienst kan zijn.
Met vriendelijke groet,
Maarten Vasbinder

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website