Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Door een fout van de apotheek heb ik te weinig Fenprocumon (bloedverdunner) bij mij. Is dit hier te verkrijgen? Zo ja, op doktersvoorschrift of ook vrij in de apotheek?

Bij voorbaat dank.

Groet,

W.

******

Beste W,

Phenprocoumon is hier niet te koop. Warfarin waarschijnlijk wel. Dat betekent dat u opnieuw ingesteld moet worden vanwege andere doseringen en halfwaardetijd.

Laat dat in een ziekenhuis doen, maar neem dans wel al uw medicijnen mee. Vraag dan ook, of het mogelijk is, over te stappen op Xarelto, een NOAC. Dat hoeft ook niet maandelijks gecontroleerd te worden. Is wel duurder.

U moet ook vragen aan de apotheek die de phenprocoumon wil nasturen met EMS

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website