Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb diabetes type 2. Vanmorgen bloed geprikt en de waarde was 236. Hier in Thailand hebben ze een andere berekening dan in Nederland. Kan u mij vertellen wat de waarde in Nederland zou zijn?

Ik kon het de verpleegster niet duidelijk maken.

Bij deze alvast bedankt,

Groeten,

G.

*****

Beste G,

236 is wat hoog. In Nederland is dat L 13,1. Nederland is zowat het enige land in de wereld dat de internationale waarden aanhoudt.

Voor het gemak hierbij een omrekentabel: www.mylife-diabetescare.nl/mylife-diabetesweetjes-omrekentabellen.html

Met vriendelijke groet,

Maarten

 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website