Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb vandaag mijn oren schoon laten maken in een ziekenhuis op Koh Samui omdat ik steeds slechter ging horen en er water in bleef zitten. Ze bleken behoorlijk vies te zijn. De arts zei dat er wat beschadigingen waren in mijn oren en dat ik nu 5 dagen antibiotica moet slikken.

Is dat noodzakelijk Maarten? Ik slik alleen antibiotica als het echt niet anders kan, de negatieve effecten zijn er namelijk ook. Dat goede bacteriën ook gedood worden.

Hoor graag!

Groet,

L.

*******

Beste L.

Je had geen water in je oren, maar oorsmeer. Bovendien een otitis externa (gehoorgang ontsteking). Antibiotica helpen meestal niet in dit geval.
Houd je oren zo droog mogelijk, bijvoorbeeld met een föhn na elke douche.

Maak een oordruppel van 30% alcohol en 70% witte azijn en druppel drie keer per dag in je oor met een pipet of een theelepeltje. Trek het oor daarbij naar achteren, anders lopen de druppels er niet in. 10 minuten na het druppelen de föhn er op.

De druppels zullen wel even bijten. In Spanje maakte ik mijn eigen oordruppels. Daar zat onder andere ook lidocaïne (plaatselijk verdoving) in.

Na 3 dagen moet het veel beter zijn. Voor de pijn helpt asperine goed.

Als het achter je oor dik, rood en pijnlijk wordt en je koorts krijgt, moet je weer naar de dokter. Even niet zwemmen.

Heb je nog vragen, laat het me weten.

Vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website