Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb een vraag over de verkoop van Anti Epilepsie medicijn LECETAM (LEVETIRACETAM 500 MG). Ik ben verzekerd bij verzekeraar in Pattaya maar Epilepsie is uitgesloten. Dus betaal elke maand mijn middelen deel in Facino apotheek, en loop bij een neuroloog in Sriracha.

Dit middel wordt door een Amerikaanse company verkocht in facino, maar werkt niet goed bij mij. De Lecetam krijg ik van mijn neuroloog en is niet te krijgen, terwijl dit in Thailand gemaakt wordt. Het Amerikaanse middel met dezelfde stoffen wordt wel bij facino verkocht.

Ik zou zo blij zijn als het ergens verkocht word misschien in Bangkok of andere farmacy.

Graag een reactie

Hartelijk dank,

R.

*****

Beste R.

Apotheken die het verkopen, kan ik u niet geven. Misschien moet u een hogere dosering, of overstappen op een ander middel. Moeilijk te zeggen zonder de juiste gegevens.

Volgens mijn inlichtingen is het middel hier te krijgen (zie bijlage). Hebt u al een ander middel geprobeerd? Lecetam is namelijk geen eerste keus. Depakine (Valproaat) of Depakine Chrono wel en dat is ook veel goedkoper.
Het zelfde geldt voor Tegretol (carbamezipine). Onderzoek heeft niet aangetoond dat Lecetam beter is dan de nieuwere en duurdere middelen.

Omschakelen kan beter wel onder medisch toezicht gebeuren.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website