De Sitta formosa, ook wel bekend als de groene zangmees, is een vogelsoort die voorkomt in het oosten en zuiden van Zuidoost-Azië, waaronder Thailand. De groene zangmees is een kleine vogel met een lengte van ongeveer 10 cm en een gewicht van ongeveer 8 gram. De vogel heeft een prachtig gekleurd verenkleed met groene, blauwe en goudkleurige tinten.

De groene zangmees is een vruchtetende vogel en voedt zich met zaden, bessen en andere fruitsoorten. De vogel is te vinden in verschillende habitattypen, zoals bosgebieden, parken en tuinen. De groene zangmees is een sociaal dier en wordt vaak gezien in kleine groepjes die samen voedsel zoeken.

In Thailand heeft de groene zangmees geen specifieke beschermingsstatus. Het is wel belangrijk om de leefomgeving van deze vogels te beschermen om te voorkomen dat de populatie afneemt. Sommige mensen houden de groene zangmees ook als huisdier, hoewel dit niet algemeen geaccepteerd is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze vogels op een verantwoorde manier gehouden worden en dat ze toegang hebben tot voldoende voedsel en een goede leefomgeving.

1 reactie op “Vogels kijken in Thailand: Prachtboomklever (Sitta formosa)”

  1. Zwarte jef zegt op

    Deze toch nog niet gezien op al mijn tochten door Thailand…ofwel komt hij niet meer voor in de hooglanden van Thailand ofwel zal hij al wreed zeldzaam zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website