De zuidzeezwaluw (Hirundo tahitica) is een soort zwaluw uit het geslacht Hirundo. De vogel lijkt sterk op de boerenzwaluw en komt o.a. voor in een groot gebied in en rondom Oceanië en het Aziatisch gebied waaronder Thailand. 

De Zuidzeezwaluw is 14 cm lang en met de maximale lengte van de buitenste staartpennen van het mannetje, komt er 5 cm bij. Deze zwaluw lijkt sterk op de boerenzwaluw. De kop en de borst zijn roestrood. Bij de Zuidzeezwaluw loopt het roestrood nog een stukje verder op de plek waar de boerenzwaluw een zwarte borstband heeft.

De soort komt niet alleen voor in Oceanië, maar heeft een groot verspreidingsgebied dat reikt van Indochina tot Tahiti. Het zijn zwaluwen die houden van open landschappen met menselijke nederzettingen. Vaak broeden ze in kustgebieden, maar ook in het binnenland.

De Zidzeezwaluw heeft een enorm groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering.

1 reactie op “Vogels kijken in Thailand: De Zuidzeezwaluw (Hirundo tahitica)”

  1. Mark zegt op

    Bedankt voor de informatie, erg leuk om wat meer te weten van de vogeltjes hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website