Een leuk vogeltje welke veel voorkomt in Thailand is de Shamalijster (White-rumped shama). De bovenstaande foto van de Shamalijster is gemaakt in de bossen van Mae Rim.

De shamalijster (Copsychus malabaricus) is een kleine zangvogel die vroeger tot de lijsters (Turdidae) werd gerekend, maar tegenwoordig wordt gerekend tot de vliegenvangers (Muscicapidae).

De shamalijster is 27 cm lang. Het mannetje is glanzend zwart met een kastanjebruine buik en een witte stuit en eveneens witte onderste staartpennen. Het vrouwtje is meer grijsbruin en ze is ook kleiner dan het mannetje. Beide seksen hebben een zwarte snavel en roze poten. Onvolwassen vogels zijn gespikkeld en lijken op het vrouwtje.

Het vogeltje heeft een rustgevende zang zoals je in de onderstaande video kan horen.


Heb je zelf mooie foto’s van vogels in Thailand? Stuur ze naar de redactie met een verhaaltjes erbij over het soort en waar je de foto hebt gemaakt (let op: wij plaatsen alleen zelfgemaakte foto’s). Stuur naar info@thailandblog.nl» Laat een reactie achter


Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website