Khao Yai is het oudste nationale park in Thailand. Deze beschermde status kreeg het in 1962. Dit park is met zijn prachtige flora en fauna zeker een bezoek waard.

Dankzij de geringe afstand met Bangkok, op zo’n 180 kilometer ten noordoosten van de Thaise hoofdstad, is het mogelijk een dagexcursie te doen. Echter wil je echt veel zien dan is een overnachting aan te raden. Er zijn een aantal resorts, net buiten de grenzen van het Khao Yai Nationaal Park.

Khao Yai Nationaal Park

Het nationaal park ligt voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima. Delen liggen ook in de provincies Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Het park is met circa 2168 km² het op twee na grootste in Thailand.

Wilde dieren waaronder tijgers en olifanten

Het gebied bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud. Je vindt er maar liefst 3.000 soorten bloemen, planten en struiken. Verder leven er wilde dieren waaronder tijgers, beren, olifanten, makaken, gibbons, wilde zwijnen en herten. Civetkatten, eekhoorns, egels en wilde zwijnen zorgen voor de nodige afwisseling in het park. Slangen en hagedissen maken hun aanwezigheid doorgaans kenbaar door geritsel op de grond als je er wandelt. In totaal leven er meer dan 70 verschillende soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten.

Een andere bezienswaardigheid in het park zijn de vele watervallen. De bekendste waterval is de Namtok Heo Suwat; deze is te zien in de film ‘The Beach.

Vleermuisgrot

Bezoek ook de vleermuisgrot een grot met stalactieten en stalagmieten. De grot wordt bewoond door miljoenen vleermuizen, die rond de schemering massaal de spelonken verlaten, als het tenminste niet regent. Een lange, piepende sliert vleermuizen maakt zich meester van de hemel terwijl de zon de dag verlaat. Het duurt wel 50 minuten voor ze allemaal de grot uit zijn. Vaak kun je roofvogels gadeslaan die proberen een vleermuisje te verschalken.

Met een beetje geluk spot je gibbons, varanen, makaken, neushoornvogels, prachtige vlinders en andere insecten. En heb je nog meer geluk dan zie je wilde olifanten de weg oversteken. Neem zwemkleding mee. Je kunt er gaan zwemmen in kristalheldere beekjes en bij klaterende exotische watervallen, zoals de bekende waterval waar Leonardo di Caprio vanaf sprong in de film ‘The Beach’. Wanneer je blijft overnachten kan je aan het begin van de avond tegen betaling mee met de Khao Yai nachtsafari. Spannend en je ziet misschien nog meer wilde dieren.

Seizoenen

Het Khao Yai park kent drie seizoenen. Tijdens het regenseizoen van mei tot oktober regent het vrijwel elke dag, de watervallen zijn dan op hun mooist. Het koude seizoen van november tot en met februari is de meest gewilde periode voor een bezoek, vanwege het heldere, koele en zonnige weer. De temperatuur bedraagt dan ongeveer 22 graden, maar kan ‘s nachts teruglopen naar 10 graden Celsius. Je doet er verstandig aan om een jas of vest mee te nemen. Van maart tot april is het in Khao Yai niet zo warm als elders in Thailand, de dagtemperatuur schommelt dan rond de 30 graden. Mogelijk tref je in die periode geen watervallen aan door een langere periode van droogte.

Video Khao Yai National Park

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website