KoBoZaa / Shutterstock.com

Het Doi Pha Hom Pok National Park in het Fang-district van Chiang Mai is een juweeltje dat slechts bij weinig toeristen bekend is die Noord-Thailand bezoeken.

Aan de voet van de op een na hoogste berg van het land (2285 m) lijken de hete bronnen van Fang nog het meest op Thermal Field in Rotorua, Nieuw Zeeland of het Yellowstone National Park in het Amerikaanse Wyoming.

Geiser

Dit Thaise gebied kent zelfs een eigen versie van de ‘Old Faithful Geyser’ in Yellowstone. Ongeveer elk uur blaast de Thaise variant hete stoom 40 tot 50 meter de lucht in, een indrukwekkend schouwspel. In de koele uren van de ochtend is het thermaal gebied gehuld in stoom, terwijl enkele kleinere geisers voortdurend stoom afblazen. En dat in een tropisch land…

Fang Hot Springs vormt een bestemming die beslist de moeite waard is voor liefhebbers van natuur(verschijnselen). Het gebied is gemakkelijk te bereiken via Highway 107 vanaf Chiang Mai via Chiang Dao, een tocht van 180 kilometer die in vier uur valt af te leggen. In het nationale park kunt u bungalows huren, maar er is ook een schoon en fraai kampeerterrein, direct naast de warme/hete bronnen.

Bezoekers kunnen hier een thermaal bad nemen in privé- of gemeenschappelijke baden. Kleedruimtes en badhanddoeken zijn tegen geringe vergoeding beschikbaar.

Mineraalwater

Na een ontspannend bad in het mineraalwater van circa 40 graden – een waar genot na een lange auto- of busrit – doet een traditionele Thaise massage of een voetmassage wonderen.

Voor de avontuurlijke reiziger, voorzien van een voertuig met vierwielaandrijving is bij de top van de Doi Pha Hom Pok nog een ander kampeerterrein beschikbaar. Bezoekers moeten wel 20 kilometer over een onverharde weg rijden, maar de beloning is zonder meer spectaculair: een zonsopgang met een panoramisch uitzicht over de met oerwoud bedekte bergen van Noord-Thailand en Birma.

Vanaf Fang is het slechts anderhalf uur rijden naar Thanon, waar we onze weg per auto kunnen vervolgen naar Chiang Rai of genieten van een drie uur durende tocht per longtail over de Mae Kok-rivier.

10 reacties op “Thailand heeft een eigen ‘Yellowstone’: Doi Pha Hom Pok National Park”

 1. Han zegt op

  Ja het is er mooi heb de hotsprigs in September bezocht van uit Thaton achter op een motorfiets in de regen.Onderweg nog een wegwerp regenjas gekocht.Het was er heel stil er waren nog twee bezoekers dat kwam het was buiten het seisoon

  .Heb ook de tocht met een longtail boot gemaakt van Thaton naar Chiangrai een aanrader.Persoonlijk vind ik het noorden Chiangmai en Chiangrai geweldig mooi.En dan in de regentijd (het regend echt niet de geheledag) alles is dan mooi groen en weinig touristen.

  Hoop eind Augustus er weer naar toe te gaan. En dan via Sobpoeng-Meataeng voor een bezoek aan mijn vrind Jan. Hij heeft mij ook in contact gebracht met ICC International Childern’s Care.
  Zij doen daar HEEL goed werk. En geef geld om ze te steunen. Van daar uit verder met lokalebus naar Thaton.
  En dan van ddr uit weer de omgeving te ontdekken.
  Gr. Han

 2. guyido zegt op

  langs de 118 route van Chiang Mai naar Chiang Rai zijn links van de weg ook hete bronnen , helaas niet spectaculair maar het toont aan dat het hele gebied vukanies aktief is en ik denk dat er meer hete geisers zijn.
  ik meen dat het Sop Pong is , naast de 2 bronnen word een fake Khmer tempel gebouwd , Angkor Wat stijl ,van staal en gegoten betonnen tempel onderdelen ,een uitermate vreemd geheel ,en Disneyland waardig.

 3. Rene Rakers zegt op

  Wij waren een aantal weken geleden bij de San Kamphaeng Hot Springs, 20 km ten oosten van Chiang mai. was leuk om te zien , maar ook daar liepen stalen pijpen naar de uitspuwende bron. klein beetje gemaakt dus. wel leuk om je voeten in een warmwater beekje te laten rusten en genieten van alle rust daar.

 4. Joseph Jongen zegt op

  Dit soort artikelen, die niet de zo de platgetreden toeristische plekken betreffen, zouden meer op het blog moeten verschijnen. Beste lezers, en vooral de in Thailand woonachtige, kom op geef je geheimen eens bloot en wijs ons lezers op die speciale leuke plekjes. .

  • rene zegt op

   Van Thaton is het een prachtige rit tot Doi Mae Salong. Dit is een Chinees dorp midden de theeplantages. Deze mensen zijn afstammelingen van het leger van Chang Kai Check. Er is een Chinees kerkhof en een museum. Verder de bergen in heb je nabij Thoet Thai het museum van Khun Sa, een vroegere Birmaans/Thaise krijgsheer en berucht drugsmokkelaar.

 5. Martin Brands zegt op

  Ik reis veel in Thailand en denk dat er zeker honderden nationale parken zijn, en – wellicht met uitzondering van Khao Yai (in de buurt van Korat) – ze behoren tot de best bewaarde geheimen in Thailand, dank zij het grote onprofessionalisme van de Tourist Authority of Thailand die mensen steevast alleen verwijst naar oorden waar veel geld te verdienen is aan de toerist. In iets mindere mate geldt dit ook voor publiciteit (wat – waar – wanneer) over de honderden, vaak heel spectaculaire, festivals die er door heel Thailand zijn.

  • janbeute zegt op

   Misschien is het wel beter zo Martin, wil je dat op alle mooie plekken in Thailand ook het massa toerisme los barst met alle negatieve gevolgen vandien.
   Vlak bij mij in de buurt is een mooi tempel complex boven op en onder aan de berg, heeft wat weg van Doi Suthep in CM, zelfs de trap naar boven met aan beide zijden een lange draak is langerder dan die in Suthep en uiteraard ook geen kabelbaan lift maar een buitenlandse toerist kom je er gelukkig nog niet tegen.
   Houwen zo.

   Jan Beute.

 6. Vital zegt op

  Vanaf Fang is het slechts anderhalf uur rijden naar Thanon

  “Thanon” bestaat niet moet waarschijnlijk “Thaton” zijn?
  En met de auto van Fang naar Thaton is slechts 30 minuten. Met sonteaw is het onderveer 45 minuten.
  In Thaton moet je zeker de tempel bezoeken op de berg met een heel mooie moderne stupa

 7. Jan Nagelhout zegt op

  De omgeving van fang is in 1 woord geweldig.
  We ontdekten het vorig jaar op de terugweg vanuit Mea Salong, dus we waren er veel te kort, maar het staat voor dit jaar als de Goden het willen op het verlang lijstje……

 8. Erik Bartels zegt op

  Ik ben hier eind november 2014 geweest met mijn vrouw. We hadden eigen vervoer en met een regionale kaart is dit nationaal park makkelijk te vinden. De hele omgeving in het hoge Noorden is fantastisch. In de grote open vlakte voor de geiser zijn ongeveer 80 hotsprings. Bij het rondwandelen moet je over beekjes met bijna kokend water heenlopen. Ook zijn er mogelijkheden om eieren en kwarteleitjes te koken in een poel met kokend water. Ook zijn er 2 warmwaterbaden voor alleen mannen en 2 baden voor alleen vrouwen. De setting van deze baden vond ik zelf wat minder.

  Als je graag echt op een rustige locatie wilt genieten van een thermaal hotspingbad, dan raad ik de hotsprings aan bij Chiang Dao Camp aan de rand van het Chiang Dao NP, zo’n 5 km. zuidelijk van de Chiang Dao cave. Dit zijn 2 gemetselde baden in Japanse stijl. Dit betekent dat je een bad en ruime picknicktafel per uur reserveert voor alleen je eigen gezelschap. Het is wel noodzakelijk om op tijd te reserveren. Vanuit Fang is het met een auto ongeveer 30 minuten rijden tot Thaton. De tempel op de berg is werkelijk adembenemend! Wij waren daar vroeg in de ochtend. Vergeet ook niet om de ronde tempel helemaal bovenop de berg te bezoeken. Hierin zijn prachtige Boedha afbeeldingen van alle landen uit de regio te vinden alsmede diverse beelden van eerdere koningen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website