Koala

Bron: De Morgen

Kan een baby-koala het politieke tumult in Thailand oplossen? Wellicht niet, maar het diertje brengt wel weer even hoop. Een jong meisje doopte de koala ‘Prong-dong’, wat verzoening betekent.

Geweld plaatste Bangkok de voorbije weken al te vaak in de schijnwerpers. Nu komt er ook eens goed nieuws uit de hoofdstad van Thailand. Een baby-koala heeft er een naam gekregen, nadat de bevolking suggesties mocht doen. Uiteindelijk werd onder 496 inzendingen gekozen voor ‘Prong-dong’, ofwel ‘verzoening’.

“De situatie is zo ernstig dat mensen die politiek verschillen elkaar niet meer in de ogen kunnen kijken”, zegt Nipon Wichairat van de dierentuin waar Prong-dong woont. De naam werd gekozen door een vierjarig meisje, Lapassarada Mung-opas. Ze bezocht de Zoo een maand geleden, in het midden van de onrust, met haar grootmoeder.

Ook voor premier Abhisit Vejjajiva is verzoening zijn prioriteit geworden, nadat vorige maand 89 mensen om het leven kwamen bij protesten. Er kwam een einde aan het verzet toen het leger met geweld ingreep. Meer dan dertig gebouwen werden in brand gestoken, waaronder ook de beurs van Thailand.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website