Vanaf nu kan men de 90 dagen meldingen ook on-line doen. U dient dan wel gebruikt te maken van Internet Explorer  want voorlopig kan het alleen via die browser.

Om uw melding on-line te maken dient u volgende link te gebruiken: extranet.immigration.go.th Wanneer u deze link aanklikt komt u op de “Notification of staying in the Kingdom over 90 days (online)” pagina.

In het midden vindt u een tekst. U kan door deze tekst scrollen door de rechts de scrollbar te gebruiken. Op het einde van de tekst staat in het rood “I have read and fully understand the above terms and agree to accept them”. Dit aanklikken en vervolgens op ‘Accept’ klikken.

Door op Accept te klikken komt u op een scherm dat u drie mogelijkheden geeft:

 1. Notification of staying in the kingdom over 90 days (TM 47) – Dit gebruiken om uw aanvraag in te vullen. Het bestaat uit 4 stappen. De in te vullen gegevens spreken voor zich.
 2. Check the status of your application – Kan u gebruiken om uw aanvraag op te volgen. Kan door een referentienummer of paspoortgegevens in te vullen. Ik vermoed dat je via dit scherm ook de goedgekeurde melding zal kunnen afdrukken.
 3. Cancel your application (Terms and conditions) – Gebruik dit om uw melding te annuleren. Kan door een referentienummer of paspoortgegevens in te vullen.

Bij problemen, of indien je hulp nodig hebt, kan je terecht op de Immigration Services Hotline nr 1178 of 1111. Het systeem is nieuw en er zullen zeker nog wel wat kinderziektes in zitten, maar ik denk dat dit toch een stap vooruit is.

Ik heb het niet volledig tot het einde uitgetest (er zijn 4 stappen te nemen bij het invullen maar ik ben gestopt bij stap 1). Van zodra iemand met deze on-line melding meer ervaring heeft vraag ik om deze te delen met de andere lezers op het blog.

We zullen het in de toekomst ook opnemen in de eerstvolgende up-date van het Dossier Visum.

N.b. Nog even een belangrijke waarschuwing betreffende deze link. Momenteel betreft het een HTTP verbinding en geen HTTPS.
Indien u deze link gebruikt dient u er dan ook rekening mee te houden dat dit geen “veilige” verbinding is en uw gegevens zichtbaar zijn voor onbevoegde. 

7 reacties op “Jaarvisum Thailand: 90 dagen melding nu ook online”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Een aanvulling.
  Alhoewel er staat dat IE nodig is, kan je de link wel openen via vb Chrome.
  Je krijgt dan wel de melding dat IE nodig is, maar als je op OK klikt kan je gewoon verder.
  Vraag is nu of je ook de ganse verdere procedure in Chrome kan afhandelen.
  Ik ben gestopt bij Stap 1 (invullen van persoonlijke gegevens)

 2. janbeute zegt op

  En wanneer zal het mogelijk zijn om net als bij de Nederlandse ambassade voor een visum aanvraag naar Nederland of een ander Schengen land .
  Overigens tussen haakjes met grote hulde aan dit Nederlandse Bangkok ambassade systeem .
  Ook je Retirement visa online ( alleen was het alleen al om een simpele afspraak voor verlenging ) mogelijk te maken .
  Zodat je niet eerder dan met ( soms zelfs tot twee maal toe ) de kippen en de haan hoeft op te staan .
  Backpakkers en vakantie 30 dagen verlengers gaan dan uiteraard voor .

  Jan Beute .

 3. Ronald45 zegt op

  En als Nederlander vraag je natuurlijk, “wat gaat het online kosten” Nu het dus zo ” makkelijk ” gaat , krijgen we nog korting. groet R.

  • Bucky57 zegt op

   De 90 dagen melding was al gratis. Ik denk dat voor de zaken waar betaald dient te worden ze dit niet online gaan aanbieden.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Momenteel zijn aan de 90 dagen meldingen geen administratiekosten verbonden.
   Online verandert daar niets aan.

 4. Georges zegt op

  Graag reacties van expats die de mogelijkheid om de ’90 dagen’ via internet hebben gekregen.

 5. Hyls zegt op

  Geldt dit voor iedereen? Ook voor diegenen die hun 90-daagse notificaties bij Immigratie Kantoren buiten Bangkok moeten doen? In mijn geval is dat Kap Choeng, provincie Surin. Heel ver van huis zo’n 120km. Dus ik ben altijd meer dan een halve dag kwijt voor de trip heen en terug. Online 90-day zou geweldig zijn!!! Werkt het echt?? Iemand reeds ervaring??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website