Bij 36 kinderen klopte zaterdagavond het hartje vol verwachting. Sinterklaas kwam te paard naar Say Cheese in Hua Hin, vergezeld door vier echte Zwarte Pieten.

Onder de aanwezige ouders enkelen uit Bangkok, die speciaal voor de Pieten naar Hua Hin waren gekomen. Bij de viering bij de ambassade in Bangkok zijn Zwarte Pieten uit den boze, tot afkeuring van een flinke groep ouders.

Na het uitdelen van de presentjes was het de beurt aan Rick the Singer uit Pattaya. Het was vervolgens nog lang onrustig in de Soi in Hua Hin.

10 reacties op “Sinterklaas met Zwarte Pieten in Hua Hin”

 1. Jan Scheys zegt op

  Nog over “zwarte pieten” durven spreken? Pas maar op voor die overcorrecte Nederlandse azijnpissers die daar aanstoot aan nemen. Gelukkig nog niet zo erg aan de orde in België maar wie weet dat het ook hier zo gaat lopen…

  • JOHN BOON zegt op

   Inderdaad, in Belgie werd ik onlangs enige tijd verbannen op Facebook omdat ik een foto van een “zwarte” piet gedeeld had. Ook op de Nederlandse Bol.com mogen geen foto’s meer van zwarte pieten. Waar gaan we naartoe?

 2. Wil zegt op

  Hulde voor een ieder die aan deze mooi pakjesavond heeft meegeholpen, was een pracht feest voor jong en oud. Ook Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten bedankt voor hun komst naar Hua Hin.

 3. Inge zegt op

  Geweldig dit feest, met echte zwarte Pieten!

 4. Martijn zegt op

  Het was een geweldige avond en iedereen bedankt die gekomen is. Op.naar een volgende geweldige avond in Say Cheese

 5. Willem zegt op

  Heerlijk Sinterklaasfeest ! Blije kinderen. Mijn Thaise kleindochter heb ik nog nooit zo blij gezien. Later danste deze 3 jarige kleindochter Emmy heerlijk op de gezellige muziek. Perfect georganiseerd door Day Cheese.Dat kun je wel aan ze overlaten. Ieder jaar fantastisch. Bedankt !

 6. Martin zegt op

  Gelukkig heeft de Sint meer verstand van Zwarte Pieten, dan de ambassade medewerkers. En bracht hij zijn echte assistenten mee naar Hua Hin!

  Wij houden van Zwarte Piet!

 7. Rob zegt op

  Fijn nog echte zwarte pieten, ik heb dit NOOIT als racistisch gezien.

 8. Danzig zegt op

  Het is duidelijk hoe de gemiddelde expat in Thailand denkt over Sinterklaas en, vooral, Zwarte Piet.
  Mag er ook een tegengeluid zijn van mensen die geen probleem hebben met het aanpassen van Zwarte Piet en het moderniseren van het Sinterklaas-feest? Dank u wel.

 9. Sjaak S zegt op

  Ik vind het racistisch als er géén zwarte Pieten mee mogen doen. Waarom worden deze nou gediscrimineerd en buiten gesloten van het Sinterklaasfeest???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website