Honderden miljoenen euro’s van ‘onvindbare’ gepensioneerden blijven liggen bij pensioenfondsen. Dat heeft pensioenfonds ABP afgelopen recent in de media bevestigd.

Een groot deel van deze onvindbare gepensioneerden woont in het buitenland en wellicht ook in Thailand! Als men is geëmigreerd, kan het ingewikkelder zijn om te worden opgespoord. Vooral als er een oud adres in de RNI staat.

Lees hier het artikel van RTLnieuws: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5308535/pensioenfondsen-miljoenen-onvindbaar-gepensioneerden-buitenland

Hoe kom je erachter of je een vergeten pensioen hebt?

Als je een DigiD hebt, kun je op https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/ achterhalen welke pensioenen je hebt opgebouwd. Let wel op: deze pensioenoverzichten zijn niet altijd volledig; niet alle ‘oude’ pensioenen zijn hierin verwerkt. Denk je iets te missen in dit overzicht, dan kunt je contact opnemen met de werkgever van destijds (als die nog bestaat) of met het pensioenfonds zelf. Zo nodig duiken ze voor je in de papieren archieven om informatie over jouw pensioen te achterhalen.

Bron: GOED nieuwsbrief

6 reacties op “Recentelijk in het nieuws onvindbare gepensioneerden”

 1. Jacques zegt op

  Mijn bevindingen met het ABP pensioenfonds zijn van dien aard dat ik zonder meer kan stellen dat de betrokkenheid ver te zoeken is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men van de nodige klanten niet weet waar ze te vinden zijn. Recentelijk nog het nieuws dat partners die gelijktijdig pensioen hebben opgebouwd voor aanvulling in aanmerking kunnen komen mits zij dit zelf melden??? Moet je wel weten dat deze mogelijkheid bestaat en daar zwijgt de organisatie in alle toonaarden. De organisatie die er moet zijn voor haar klanten is zoals ze zelf stelt met handen en voeten gebonden door regels van beleidmakers voor de respectievelijke kabinetten, die bezuinigingen hoog in het vaandel hebben. De rekenmodules die opgelegd zijn komen deze organisatie kennelijk wel goed te pas. Met het mea maxima culpa verhaal worden de klanten afgescheept, maar strijdvaardigheid richting de beleidmakers ho maar. Daarnaast huldigt men de gedachte dat we allemaal rijkelijk bedeeld worden met een waardevast pensioen. Ons hele pensioenstelsel wordt verkwanseld en op een negatieve wijze uitgelegd en opgelegd aan haar klanten. Miljarden euro’s zitten er in de pot, die en dat zou mij wederom niet verbazen, hun weg wel voor andere doeleinden zullen vinden. Er is immers al eerder uit de pot geroofd en nooit vergoed. Beantwoording op gestelde vragen van mij worden maar deels kenbaar gemaakt. Zoals het hun uitkomt. Ik heb onder anderen nog steeds geen duidelijkheid gekregen hoe de hoogte van mijn pensioen tot stand is gekomen. Men moet maar aannemen dat wat zij daar doen correct is en gezien de personen aan de macht aldaar, heb ik daar geen goed gevoel bij. De zwarte zwanen afleveringen van toen ter tijd hebben bij mij wel de ogen geopend. Maar ja de meerderheid van de ABP klanten vindt het allemaal wel goed zo dus gaat men er lekker mee door. Dat een deel van de ABP klanten hun verantwoordelijkheid zelf niet oppakt mag hen toegeschreven worden, maar daar kunnen ook weer allerlei redenen aan ten grondslag liggen.

 2. Erik zegt op

  Erg on-Nederlands hoor, geld laten liggen. Voorts krijg je als werkende jaarlijks een opgave van opgebouwde rechten en die hoef je alleen maar te bewaren.

  Ik denk dat onder die niet opgevraagde pensioenen geld zit van gastarbeiders die in NL hebben gewerkt voor een korte periode of die met hun AOW naar het thuisland zijn vertrokken. Die mensen opsporen is een moeilijke klus, zeker als hun Nederlandse naam in het thuisland nergens is geregistreerd. Daar kan ik me iets bij voorstellen bij Noord-Afrikaanse talen, het cyrillisch en andere.

  Maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk dat jouw adresgegevens up-to-date blijven.

  • henryN zegt op

   Dit lijkt mij zeker een geldige reden dat men die gepensioneerden niet kan vinden. Ik kan mij voor nederlandse gepensioneerden haast niet voorstellen dat die hun aow niet uibetaald krijgen.
   Mocht ik een maand geen aow ontvangen dan klim ik onmiddellijk in de pen.

  • Johnny BG zegt op

   “Maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk dat jouw adresgegevens up-to-date blijven.”
   Mijn gegevens waren up to date in Mijnoverheid en na 3 jaar moet ik er achter komen dat de belastingdienst mijn oude gegevens gebruikt om aan te geven dat ik aangifte moet doen.
   Privacy, koppelingen en dat soort geneuzel is lastig maar de vraag blijft wat het nut is om adresgegevens up to date te houden en er vervolgens niemand naar kijkt. Ook voor de NL belastingdienst zijn Nederlandse paspoorthouders wonend in het buitenland tweedehands burgers.

 3. Johnny BG zegt op

  Voor de liefhebbers is het goed om te weten dat het Ministerie van Financiën van diverse partijen ook geld in bewaring heeft. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/consignatiekas
  Ik weet niet of het ABP het doet maar er is een mogelijkheid om de pensioenaanspraken in consignatie te geven bij het ministerie en dan is het zonder DigiD voor iedereen uit te zoeken.
  Best bizar dat die honderden miljoenen wel waarde creëren maar dat alleen het ABP ervan kan profiteren. Met 99.9% zekerheid weet men toch wel dat het geld nooit opgeëist gaat worden en daardoor een mooi instrument om wat directeurtjes meer vergoeding te geven. Indirecte poldercorruptie.

 4. erikheeftgelijk zegt op

  Ach-elk item laat meteen mensen uit hun slof schieten over hoe slecht de overheid toch wel niet zou wezen.
  IN dat stukje in NB Telegraaf stond heel duidleijk uitgelegd wat de meest voorkomende reden is en hoe ver ze nog gaan in opsporen van rechthebbenden. Het betreft voor het overgrote deel mensen die werkten/pensioen betaalden voordat BSN gold. Een flink deel daarvan is vermoedelijk dus ook al overleden.
  Nu is een jaar of wat terug mijn zus overleden die ook nog recht had op afkoop pensioen van winkel waar ze <2 jr had gewerkt-dat was rond de 700€. Het gaat vooral om dat soort vrij geringe bedragen-dat het 100en miljoenen zouden zijn lijkt mij daarom nogal overdreven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website