Nu de rook van de Tweede kamerverkiezingen is opgetrokken kan de balans worden opgemaakt. Een aantal politieke partijen likken hun wonden en anderen vieren uitbundig feest. Interessant is te zien hoe de Nederlanders in Thailand hebben gestemd. Daaruit blijkt een sterke voorkeur voor rechtse partijen zoals de PVV en VVD. De PVV is dan ook de winnaar bij expats en pensionados die wonen in Thailand.

De uitslag van de stemming door de in Thailand geregistreerde Nederlandse kiezers is als volgt:

 • Partij voor de Vrijheid (PVV) – 140
 • Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) – 111
 • Democraten 66 (D66) – 93
 • GroenLinks (GL) – 47
 • Partij van de Arbeid (PvdA) – 30
 • Christen-Democratisch Appèl (CDA) – 29
 • Forum voor Democratie (FvD) – 22
 • Socialistische Partij (SP) – 20
 • 50Plus (50+) – 20
 • ChristenUnie (CU) – 15
 • Partij voor de Dieren (PvdD) – 13
 • Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) – 5
 • VoorNederland (VNL) – 2
 • DENK – 1
 • Artikel1 – 1
 • GeenPeil (GP) – 1
 • Libertarische Partij (LP) – 1

In totaal werden vanuit/in Thailand 551 geldige stemmen uitgebracht. Dit is ca. 77% van de in Thailand geregistreerde Nederlandse kiezers (714 in totaal).

Bron: Nederlandse ambassade in Bangkok

43 reacties op “PVV grootste partij bij Nederlanders in Thailand”

 1. Fred zegt op

  Ik had graag gestemd maar mijn stembiljetje moet nog in de bus vallen.
  Ik zal hem bewaren voor over 4 jaar.
  Ruim van te voren heb ik mij in Den Haag aangemeld voor te mogen kiezen maar helaas.

  Gr. Fred R.

  • Gerrie zegt op

   Ja Fred,

   Voor mij het zelfde, ook geen post gehad, wel de Email.

  • Nico zegt op

   Ja, voor mij ook hetzelfde,

   Wel de Email, geen stembriefje per post, nog gevraagd of ik persoonlijk naar de ambassade kon komen, maar zonder stembriefje is mijn stem ongeldig, geweldige organisatie daar in Nederland.

   Een voor het eerst in zijn leven niet kunnen stemmende en zeer teleurgestelde kiezer.

   Nico

 2. Cornelis zegt op

  Volstrekt onbegrijpelijk – voor mij – hoe je als in Thailand wonende Nederlander kunt stemmen op een partij die in het eigen land buitenlanders het liefst ziet vertrekken, de grenzen wil sluiten en de gordijnen wil dichttrekken.

  • Peter zegt op

   Dag Cornelis. Uitgaande dat jij het goed meent en dit ook geld voor mensen die anders stemmen dan jij moet het mij verdriet .
   Misschien zie jij het wel harstikke goed en de 20 % mensen die de Pvv stemmen niet. Maar misschien is het net andersom. Graag respect voor de anders stemmende. Laat het niet zoals in Thailand ge red shirt en yello shirts elkaar met granaten bekogelen.
   Laat de gene die de anders denkend uitmaakt voor slechterik zich gaan schamen. Mijn oma zei. Wat je zegt ben je zelf.

  • Joost M zegt op

   het gaat niet om de buitenlanders die moeten vertrekken ….het gaat om buitenlanders welke zich niet willen aanpassen en ons Nederlanders de wil op willen leggen…..Zo kijkt de Thai ook naar buitenlanders.

  • Rob zegt op

   Als Thailand zijn eigen politieke versie had van Wilders dan konden de Nederlandse PVV stemmers zich zorgen beginnen maken over hun toekomst in Thailand.

 3. khmer zegt op

  Bizar. Allochtonen die op de anti-allochtonenpartij stemmen.

 4. stevenl zegt op

  Ik zie dat mijn stem is aangekomen 🙂

 5. Pieter1947 zegt op

  Mijn stem is ook aangekomen..

 6. Roland Jacobs zegt op

  Cornelis, waarom volstrekt onbegrijpelijk ? Iedereen heeft zijn eigen mening en eigen recht om te stemmen op wie hij Wil . En het maakt niet uit waar je ook woont . Ik ben geboren op Aruba en woont in Nederland en ik heb ook op PVV gestemd , en volgende jaar kom ik in Thailand wonen . En waarom zou iemand die in Thailand woont niet op PVV stemmen ?

  Gr. RJ.

  • Cornelis zegt op

   Ik doe niets af aan het recht op een eigen mening c.q. het recht om te stemmen op die partij. Ik geef alleen aan dat ik dat begrijp – dat mag toch, hoop ik? Ik vind het vreemd om te stemmen op een partij die ‘Nederland voor de Nederlanders roept’ terwijl je zelf hier in Thailand waarschijnlijk in woede zou ontsteken als er een grote Thaise politieke beweging was die ‘Thailand voor de Thais’ tot doelstelling zou verheffen en jou naar je eigen land zou willen terugsturen.

   • Cornelis zegt op

    Lees ‘niet begrijp’ i.p.v. ‘begrijp’.

   • Geertg zegt op

    Hoeven ze hier niet te roepen. Iedere buitenlander is te gast hier en er zijn maar weinig faranf met n Thais paspoort en stemrecht hier. Dus Thailand is voor de Thais.

 7. erik zegt op

  Onbegrijpelijk dat men stemt op de PVV die eens heeft gedreigd de AOW te laten vallen onder het woonlandbeginsel. Dat kan je de helft van jouw AOW gaan kosten.

  Onbegrijpelijk ook dat men stemt op de VVD of de PvdA die op 1-1-2015 ons een belastingverhoging in schijf 1 hebben gepresenteerd van 62% en de heffingskortingen lieten vervallen.

  • Wim zegt op

   Nou U begrijpt niet veel van het stemgedrag hè.

  • colin de jong zegt op

   Ik denk dat je de VVD bedoeld Erik, waar onze Min. van Economische zaken kwam vertellen dat het levensonderhoud in Thailand 25% was van in Nederland. Heb Kamp even flink die domme flaporen gewassen, en een prijslijst gestuurd van westerse boodschappen bij AH en hier. Ruim 30% hoger hier en het bier zelfs bijna 250 % hoger, en dat wordt binnenkort nog hoger. Hij wilde ook de AOW aanpassen met een krankzinnig bedrag,en heb hierover een klacht ingediend bij diverse organisaties, als ook bij diverse politieke partijen. Hij is waarschijnlijk nog nooit in Thailand geweest, en dan zo labiel redeneren op niets zinnigs gebaseerd, is een Minister van Economische zaken onwaardig. Hij snapt helemaal niets van economie en is een oude belasting man die opgeklommen is naar de Fiod, maar hoe deze onbekwame minister deze post heeft gekregen is mij volstrekt een raadsel. Hij ging economische maatregelen nemen en de BTW en de accijns verhogen in crisis tijd. Ja allemaal mogelijk in onze bananen republiek zoals Erdogan ons landje noemde, wat ook al nergens op sloeg.Wanneer krijgen we nu eindelijk eens echte kapiteins op het schip ?

   • erik zegt op

    Nee Colin, acht jaar terug kwam dit van de PVV af. Maar menj trok die keutel later snel in.

    De woonlandkorting komt overigens niet van een minister, men gebruikt cijfers van de VN. Die kun je gewoon op internet nazoeken. Of je het er mee eens bent is een tweede maar voor enkele uitkeringen uit NL geldt die regel al.

    • erik kuijpers zegt op

     Colin, je kunt eens zoeken op Local Purchasing Power Index en dan zie je de resultaten staan.

     Jouw idee dat de prijzen voor buitenlandse artikelen in Thailand de norm zijn is volstrekt onjuist; de index als net beschreven ziet op de kosten voor de doorsnede van de lokale bevolking en aangezien 80% van dit land arm is zal hun standaard zwaar doorwegen op de index. Die mensen eten rijst, een vis uit het rijstveld of een doodgereden kip en wat bladeren van de boom of van het veld.

     Dat emigranten duurder uit zijn dan lokale mensen is duidelijk; ook ik heb een andere standaard dan de mensen om me heen. Ik drink bier en wijn, zij kunnen dat niet betalen. Ik betaal 6.000 baht voor een ‘spring’matras, zij hebben een dun dingetje onder de rug en billen.

     Ik vind de VN index een betrouwbaar gegeven om de kosten van levensonderhoud te vergelijken en ik vind daarover een tirade naar een NL minister niet passen. De afspraak is de VN cijfers te hanteren en die zijn internationaal aanvaard.

     Terug naar het onderwerp: als de woonlandfactor in de AOW wordt ingevoerd, het zou me zeer spijten, dan wordt het op een houtje bijten voor velen, of de broekriem dik aanhalen, of terug naar de EU.

     Ik acht de PVV zo buitenlander-onvriendelijk en hun eerdere uitspraken zo verdacht dat ik nimmer op die club zal stemmen. Ook niet over vier jaar als we weer aan de beurt zijn.

     Maar het staat eenieder vrij daar anders over te denken. Vrijheid blijheid.

 8. Michel zegt op

  In de reacties zie ik dat men absoluut niet begrijpt waar PVV voor staat. Die partij is niet tegen migratie. Wel tegen moslims, die Nederland enkel komen misbruiken voor gratis geld, zorg, woning en ongestraft misdrijven plegen.
  Ze willen ook niet de pensioenen en AOW van mensen die hun hele leven gewerkt hebben korten. Wel die hun hele leven niets aan de samenleving hebben bijgedragen en zodra het kan met gratis geld terug gaan naar eigen land.
  De groep waar PVV tegen is kost de Nederlandse samenleving gruwelijk veel geld en veroorzaakt daarbij veel overlast.
  Dat zien ook veel mensen die naar Thailand zijn gegaan.

  • Rob V. zegt op

   Toch vreemd want de moslims zijn geen collectief. Je hebt ze in allerlei smaken. Het merendeel is ook gewoon Nederlander. Hen zijn de mensen die hier als gastarbeider naar toe kwamen of hun (klein)kinderen die hier zijn geboren. Dat betekent dus dat ze veelal gewoon aan het werk waren, belasting betaalden en premies afdroegen etc. Niets geen gratis geld, zorg of woning.

   Dan is er de laatste paar jaar een sterke toename geweest in asielzoekers waarvan de vluchtelingen mogen blijven (verblijfsvergunning voor 5 jaar) en de meelifters uiteraard niet want Nederland is gekke Henkie niet. De echte vluchtelingen kregen tot verleden jaar voorrang op een woning (dat er de laatste decennia veel minder sociale huurwoningen kwamen dan dat er vraag voor was met dus al jaren lang hele lange wachtlijsten moeten we niet vergeten, Den Haag is daaraan schuldig) maar dat is ook van de baan. Voorrang of niet, die woning was nog steeds niet gratis en de zorg ook niet. Gewone zorg uit het basispakket moet iedere inwoner hebben, aanvullende zorgpakketen kun je er zelf bij nemen. Even een gebit laten helemaal laten verbouwen is niet bij als je niet een zak geld meebrengt.

   Dat veel asielzoekers de eerste tijd in de Bijstand zitten is waar, en een te groot deel (zeg de helft maar hangt er af van de exacte groep zo doen Iraniërs het best aardig maar Nigerianen een stuk minder) blijft van Bijstand afhankelijk. En dat echt niet omdat men lui is of gratis geld wil vangen, maar omdat de afstand tot de arbeidsmarkt veelal heel groot is. Weinig mensen staan voor hun plezier langs de zijlijn van de maatschappij en -verassing- ook migranten met asielachtergrond zijn net mensen.

   En ik moet de eerste rechter of politie agent nog tegen komen die moedwillig (asiel? moslim?) migranten laat weg komen met misdrijven. Ik raad je aan de jaarlijks integratie rapporten van het SCP en CBS te lezen om een goed beeld te krijgen van de diverse vreemdelingen stromingen en hoe goed/slecht men het doet:
   https://www.cbs.nl/nl-nl/publicatie/2016/47/jaarrapport-integratie-2016

   Wil je meer weten over de omvang van asiel en migratie in het algemeen lees dan:
   http://www.flipvandyke.nl/

   Ik moet wel zeggen dat ‘de’ PVV stemmer zeer meegaand is dat deze ook al woont men zelf in Thailand zich zorgen maakt om ‘de islamisering’ (wat dat ook mag zijn, de Islam is en blijft maar een klein onderdeel van Nederland, met namen buiten de grote steden) en uit -grotendeels niet onderbouwde- sympathie dan toch op een ‘minder minder islam in Nederland’ partij stemt.

   Ik begrijp er weinig van, die PVV stem. Lijkt vooral op gevoel en emotie. Dat maakt het nog geen verkeerde stem maar of het de meest verstandige is als je de hardwerkende Nederlander (en vreemdeling zou ik zeggen) een goede oude dag gunt? Daar kun je over twisten. Ik denk van niet maar ik sta open om diverse argumenten aan te horen.

  • Herard zegt op

   Heel goed uitgelegd Michel,
   Wat ik moeilijk kan begrijpen, dat velen elkaar maar een beetje napraten
   En maar wat zeggen, zonder te weten waar het om gaat bij PVV.
   De profiteurs en slechterikken die niet willen integreren weren en eventueel uitzetten.
   Trouwens, in Thailand leeft Geen enkele buitenlander op kosten van de staat, TERECHT.
   Zou in Ned ook moeten.

 9. PaulV zegt op

  Blijft verwarrend: immigranten die op een anti-immigranten partij stemmen.
  Wereldwijd was D66 het populairst bij briefstemmers.

 10. Sommeil zegt op

  Maar hopen dat er nooit een Thaise versie van Wilders aan de touwtjes trekt… dan ben je als Europese allochtoon niet echt zeker van een rustig verblijf.

 11. fernand zegt op

  Mijnheer Cornelis,

  Ik begrijp je standpunt maar der is een dag en nacht verschil tussen migranten die komen naar een land en er onderhouden worden(eigenlijk nog meer genieten van alles en nog wat gratis to.v de lokalen)(want hier in Thailand wonen ben je niet echt geimigreerd)en zelf alles moeten betalen,hier kunnen wij toch van niets of niemand 1 bath claimen.

  Mvg

 12. Henk Zielhuis zegt op

  Verbleef half jaar geleden tijdje in Spanje. Bleek tot mijn verbazing mij dat de aldaar wonende Nederlandse pensionado’s ook voor het merendeel PVV-stemmer zijn. PVV-stemmers komen veel, zo blijkt uit recent onderzoek, uit de hoek van laag opgeleiden en werklozen. Mensen die wellicht een reden hebben om ontevreden te zijn. In Thailand woonachtige expats en pensionado’s lijken mij weinig reden tot ontevredenheid te hebben, tenzij zij om die reden Nederland zijn ontvlucht. Maar houd je dan alleen bezig met wat er in Thailand gebeurt en bemoei je niet meer met de Nederlandse politiek.

  • erik zegt op

   Nee, Henk Zielhuis, wij hebben belang bij de Nederlandse politiek.

   Begin maar bij de woonlandkorting,
   de AOW hoogte,
   de bescherming van pensioengelden,
   de belastingtarieven en het belastingverdrag,
   leges zoals voor paspoort en consulaire verklaringen,
   Schengenvisum als we de Thaise partner mee willen nemen voor vakantie naar NL
   indirect: het gedrag rond de koers van de euro
   en zo is er nog veel meer.

 13. Jacques zegt op

  Er zijn kennelijk mensen die niets leren in het leven en die dit stemgedrag ten toon spreiden. Onbegrijpelijk. We leven op een grote aardbol en maken het elkaars leven alleen maar beroerd. Er is naaste liefde nodig en begrip en de zorg voor elkaar. Een ieder voor zich en god voor ons allen maatschappij is wat aardig wat mensen als goed dunken. Kennelijk hebben ze in Thailand ook de ogen niet open of wat voor blokkade dan ook. Kijk beste mensen hoe het er aan toegaat en hoe het zou kunnen zijn als de boel omgaat ten positieve.
  Gelukkig toch wel strategische stemmers die niet wilde dat Wilders de grootste werd en Nederland naar de verdoemenis zou helpen. Jammer dat de VVD hiervoor nodig was. Deze beiden partijen zijn geen aanwinst voor de oudgedienden in Thailand maar kennelijk wordt dit toch anders gezien. Een gemiste kans in mijn optiek.

 14. Peter zegt op

  Het is hier al jaren,Thailand voor de Thaien,luister naar het volkslied.
  Dat is gelijk ook weer iets wat me heel erg bevalt.

  • Rob V. zegt op

   Beste Peter,

   Ik ga je even plagen. Met ‘hier’ bedoel je Thailand maak ik zo op uit jouw context. Thailand voor de Thai. Ik neem aan dat jij dus slechts op vakantie bent in Thailand? Als je er min of meer woont (bij verblijf langer dan 3 maanden ben je volgens de Nederlands/Europese definities een migrant) dan moet je natuurlijk integreren of zelfs assimileren.

   Ben je in Thailand voor langer dan 3 maanden dan ken je ongetwijfeld het volkslied meezingen in het Thai, ben je de taal minstens basaal machtig in woord en schrift en ‘de Thaise’ gebruiken en cultuur superieur zijn of tenminste boven die uit het buitenland gaan zoals die rare westerse gebruiken.

   Uiteraard woon je ook tussen de Thai en niet in een enclave met buitenlanders en ga je in het dagelijks leven met name met Thai om en blijf je dus niet steken tussen de mensen uit jouw land van herkomst.
   😉

 15. Rob zegt op

  Ik vind dit ook onbegrijpelijk dat in Thailand wonende Nederlanders op de PVV stemmen, tenzij deze mensen de bedoeling hebben om terug te keren naar Nederland als Nederland alleen voor de Nederlanders zou zijn.
  Hahahahaha.

 16. Henk Hauer zegt op

  Helaas een grote meerderheid in Thailand voor de PVV. Hou er rekening mee dat de PVV de EU wil verlaten.
  Dit kan zeer nadelig zijn voor je pensioen,daar door onze economie in Nedrland een goede dreun krijgt.
  Dus een beetje dom jezelf in de voet te schieten, maar gelukkig deze meneer staat aan de zijlijn.
  Je zou denken dat mensen die in Thailand wonen iets meer internationaal georienteerd zouden zijn.

  • Joost M zegt op

   Als Nederland de EU verlaat dat dat zeer gunstig zijn voor de Gulden….Die wordt dan niet meer extreem laag gehouden voor de zuidelijke landen en dus 30% opgewaardeerd worden.

 17. antonio zegt op

  Veel stemmers nemen niet echt de moeite om het programma van de partij te lezen, en stemmen met hun onderbuik en wat ze horen in de media, en dat is nou precies wat de PVV doet, een programma hebben ze niet echt en al helemaal geen onderbouwing en de Partij weet de Media goed te bespelen met dingen die enorm worden opgeblazen in de zelfde media, want zoals een goede journalist zegt Shit Sells Advertisement.

 18. Rob V. zegt op

  In het blogje van gisteren over de verkiezingen 2017 ook enige reacties hierover:
  https://www.thailandblog.nl/nieuws-nederland-belgie/nederland-stemt-hoge-op-opkomst-vvd-grootste-en-pvv-tweede-partij/#comment-473412

  Daar ook een toelichting waarom het onbegrijpelijk is dat ‘allochtonen’ (Nederlanders in Thailand) op een anti migratie, pro volledige assimilatie partij hebben gekozen. Wereldwijd lijken Nederlanders de elders woonachtig zijn zich het meest te vinden bij D66.

  Ongeacht de partij voorkeur of keuze, ik hoop dat de volgende keer alles wat soepeler verloopt. Zou al schelen als BuZa eerder de post op de bus doet of verder moderniseert. Hoe? Wat als je je aanmeld en aangeeft in welk land je wil stemmen, BuZa het stembiljet laten sturen per e-mail, printen en dan opsturen of inleveren.

 19. Bert zegt op

  Aan een uitgebrachte stem kunnen afwijkende motieven ten grondslag liggen. Als men bijvoorbeeld nog in NL wonende kinderen heeft, dan zou de motivatie wel eens kunnen zijn om in hun belang te stemmen in plaats van het eigen belang. Men kan en mag toch gewoon een bepaalde voorkeur hebben voor de politieke koers voor het geboorteland los van de eigen omstandigheden wonende in Thailand?

 20. Hendrik zegt op

  Ik vind het helemaal niet opzienbarend dat ‘farangs’ op de PVV stemmen.

  Wanneer je dit blog -zoals ik – al jarenlang volgt heb je al lang door dat ‘de Thaise-Nederlander’ zijn of haar geboorteland door en door haat en dat menigeen verschrikkelijk veel moeite heeft zich in te leven in een ander. (Zeg maar in gewoon Nederlands: ‘Er te beroerd voor is.’)

  Altijd gezeur over de ‘lage AOW’ of uit Nederland achterna gezonden pensioen en geloof in het (totaal onwaar zijnde) ‘feit’ dat allochtonen, zelfs al zijn het vluchtelingen uit een land in oorlog, alles toegeworpen zouden krijgen. Realiseert men zich niet naar een land buiten Europa te zijn geëmigreerd; een land waarmee Nederland eigenlijk totaal geen band heeft? Het is mij hier gebleken dat men zich direct kan vinden in vooroordelen (meest aangevinkte topics of reacties!) zonder eens de moeite te nemen te onderzoeken (alle gegevens staan op internet) wat de werkelijke feiten nou zijn.

  Ik heb al jaren de indruk hier met een zeer ongelukkige groep mensen van doen te hebben (uitzonderingen daargelaten) die, in hun onmacht om iets aan hun eigen situatie in Thailand te veranderen, een ander hun ongeluk verwijten.

  In Nederland mag men van geluk spreken dat die groep (niet geïntegreerde Nederlanders!) naar Thailand is verhuisd. Dat men deze mensen in Nederland kan missen als kiespijn mag duidelijk zijn!

  Dat ik persoonlijk bijna geen andere ‘farang’ ken komt door het feit dat ik me altijd bewust en met afkeer van deze groep heb afgewend. Hen hier op dit blog ‘ontmoeten’ is voldoende. Ze gedragen zich immers net zo als de niet geïntegreerde allochtoon in Nederland; vandaar dat de ‘farang’ misschien zo voor discriminatie is en een partij kiest die volstrekt onuitvoerbare plannen op haar verkiezingsprogramma (lees: A-viertje) heeft staan. (Zijn jullie vergeten dat jullie blonde held zijn voorgesteld plan om de AOW te verhogen -tijdens de formatie van het Rutte kabinet waarin hij zou deelnemen- een dag na de verkiezingen al bij het oud vuil had gegooid..?!)

  Ui jullie stemgedrag blijkt dat men hier een overmatige haat naar Nederland toe heeft; een land dat in tegenstelling tot de in Thailand wonende ‘Nederlander’, wél met die blonde idioot moet zien om te gaan.

  Bedankt voor de steun… !

 21. Tak zegt op

  Ik ken een redelijk aantal mensen die in Thailand zijn gaan wonen
  omdat Nederland zo allochtoon en asielzoeker vriendelijk is. Kijk
  naar de enorme criminaliteit onder Marokaanse jongeren, terreur dreigingen
  van moslim extremisten en de recente problemen met de in Nederland wonende
  Turken. Daarbij de talloze Afrikaanse gelukzoekers die onder het mom van asielzoekers
  naar Nederland komen. In Frankrijk en Belgie zijn de problemen nog groter.

  Het verbaasd mij dus niets dat de PVV de grootste partij is onder de in Thailand wonende Nederlanders.

  Er is een groot verschil tussen een in Thailand wonende Nederlander en een allochtoon
  of asielzoeker in Nederland. Nederlanders moeten een visum aanvragen en dat kan alleen vanaf
  50 jaar en de daarbij behorende financiele eisen ( 800.000 bath voor een single of 400.000 bath
  als je getrouwd bent met een Thaise vrouw of een combinatie van geld op de bank en vast inkomsten)

  Allochtonen of asielzoekers cq gelukzoekers in Nederland komen vaak met weinig tot niets. Ze zijn een grote financiele last voor de bijstand, zorg en sociale woonruimte. Ze komen kort weg niets brengen en alleen maar halen. Ze hebben vaak weinig tot geen opleiding en vervallen geregeld in de criminaliteit.

  Ik heb nog nooit gehoord dat Nederlanders uitkeringen of sociale woonruimte krijgen aangeboden
  van de Thaise overheid. Indien wij niet aan de gestelde eisen voldoen of niet voldoende middelen hebben
  om in Thailand te wonen worden we gewoon terug gestuurd.

  Het is slaat dus op helemaal niets om een Nederlander in Thailand te vergelijken met een allochtoon of asielzoeker in Nederland.

 22. Philip zegt op

  In Thailand hebben ze geen PVV nodig, hier is het Thai rak Thai , niet akkoord ? Oprotten, dat id de mening van de Thai, en ze hebben gelijk.

 23. Tom zegt op

  Heel treurig. Die pvv-stemmers in Thailand hebben geen idee wat er in Nederland gebeurt, maar vinden wel dat er te veel buitenlanders in Nederland zijn. Wake up gefrustreerde zielen: jullie zijn zelf buitenlanders. Jullie moeten beter weten

 24. Slagerij van Kampen zegt op

  Verbaast mij niets. Had zo wie zo al de indruk dat de Nederlandse expats, of zo men wil: permanente vakantiegangers over het algemeen nogal populistische ideeën hebben. Zelfs in Thailand eten ze het liefst zuurkool met worst. En klitten met landgenoten.

 25. Mark zegt op

  Veel Nederlandse PVV stemmers in Thailand en veel reacties die dat onbegrijpelijk vinden. Polarisering.

  PVV emotioneert vooral rond identiteit. Wie zijn wij? Wie zijn zij? Wat doen wij? Wat doen zij?
  Vragen die in Thailand verblijvende farrang zich ook regelmatig moeten stellen om te kunnen functioneren in het “gastland”.

  Zou het “begaan zijn met identiteit” een begrijpelijke verklaring voor het schijnbaar onbegrijpelijke kunnen zijn?

 26. Khun Peter zegt op

  De moderator heeft het te druk met verbale aanvallen op elkaar, wij sluiten de discussie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website