Een paar dagen geleden, op een moment dat niemand had verwacht, nam de wereld afscheid van Martien Vlemmix. Met pijn in ons hart moeten we accepteren dat hij is heengegaan, maar zijn nalatenschap blijft voortleven. Martien was de oprichter en jarenlang voorzitter van Thailand Zakelijk, en stond bekend als een gepassioneerde ambassadeur voor Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Thailand.

Na een carrière van tien jaar als het leidende gezicht van de organisatie, besloot Martien in maart om een stap terug te doen, op zoek naar een rustiger leven. Het laatste jaar van zijn leven werd gekenmerkt door gezondheidsproblemen die helaas een schaduw wierpen over zijn altijd stralende levenslust. Nog maar een week geleden kreeg hij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Een schokkend bericht dat hem nauwelijks tijd gaf om het te verwerken.

Martien was meer dan tien jaar geleden de drijvende kracht achter de oprichting van MKB Thailand, een organisatie gericht op het verbinden en ondersteunen van Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Thailand. Zijn rol als voorzitter, eerst van MKB Thailand en later van Thailand Zakelijk, toonde zijn grenzeloze toewijding en passie voor het bevorderen van zakelijke mogelijkheden in Thailand.

Martien’s visie op het ondernemerschap in Thailand was realistisch, maar altijd met een vleugje optimisme. Hij geloofde dat niet iedereen geschikt was om in Thailand te slagen, maar hij stond altijd klaar om zijn advies en steun te geven waar nodig. Of het nu ging om praktische informatie voor nieuwkomers of het organiseren van borrelavonden, hij was altijd bereid om te helpen en anderen aan te moedigen. Soms was zijn advies onverwacht eerlijk, zoals ‘blijf maar mooi in Nederland, Thailand is niets voor jou’, maar het was altijd met het beste belang van de ondernemer in het achterhoofd.

Zijn toewijding aan het ondersteunen van ondernemers zal worden gemist, maar zijn invloed zal doorgaan in de vele bedrijven die hij hielp vormen. Het verlies van Martien Vlemmix is een groot verlies voor de gemeenschap die hij zo gepassioneerd diende. We zullen hem herinneren als een onvermoeibare voorstander van ondernemerschap, een inspirerend leider, en bovenal, een goede vriend.

In deze moeilijke tijden gaan onze gedachten uit naar Martien’s familie en naasten. Rust in vrede, Martien Vlemmix. Je hebt ons allen geïnspireerd en we zijn je dankbaar voor alles wat je hebt gedaan. Je nalatenschap zal voortleven in Thailand Zakelijk en in de harten van iedereen die het genoegen had om je te kennen.

Lees hier meer over Martien: https://www.thailandzakelijk.com/ en een artikel wat Gringo schreef op 16 juli 2017: https://www.thailandblog.nl/ondernemers-bedrijven/gesprek-martien-vlemmix-importeur-mascotte/

2 reacties op “In herinnering aan Martien Vlemmix: de drijvende kracht achter Thailand Zakelijk”

 1. Eric Donkaew zegt op

  Martien Vlemmix kende ik via Mathieu, Tulip House. Hij sponsorde een beetje het internationale damtoernooi Thailand Open, waardoor we een paar leuke, extra prijsjes konden uitreiken.

  Tijdens de Covid-crisis richtte hij een soort foundation op om door de pandemie verarmde Thaise mensen financieel wat te ondersteunen. En ik was het met hem eens dat je deze mensen beter met wat geld kon helpen, dan met voedselpakketten bestaande uit een hardgekookt ei en een flesje water. Ik heb dat project toen ook wat ondersteund.

  RIP.

  • Jan Zeggelaar zegt op

   mooie kerel R.I.P.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website