BVN nu ook wereldwijd via internet te zien

Door Redactie
Geplaatst in Expats en pensionado, Nieuws
Tags: ,
19 december 2015

Goed nieuws voor overwinteraars en expats in Thailand. de televisiezender BVN is na een testperiode nu definitief wereldwijd via het internet te zien. 

De televisiezender zendt iedere dag een selectie uit van actuele tv-programma’s van de Vlaamse VRT en de Nederlandse Publiek Omroep (NPO).

Online kijken

In veel landen is de internetkwaliteit te slecht voor online tv-kijken en zijn BVN-kijkers nog steeds aangewezen op ontvangst via satelliet. Toch kreeg de zender steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN. “Op veel plekken, denk aan grote steden met hoge gebouwen of landen met strenge overheidsregels, is het niet mogelijk om de zender via de satelliet te kunnen volgen. Maar in veel gevallen is er dan wél goed internet voorhanden. Ook van veel Nederlandstalige vakantiegangers kregen we de vraag om het signaal van BVN online beschikbaar te maken.” aldus netmanager René van Baaren.

Internet

BVN Live, zoals de online versie heet, is het afgelopen halfjaar via www.bvn.tv/bvnlive in stilte uitgerold om de techniek te optimaliseren en de reacties van de kijkers te peilen.

En die reacties waren positief, zo concludeert Van Baaren: “We kunnen nu niet alleen een nieuwe groep Nederlandstalige expats en emigranten bereiken maar ook bestaande kijkers vinden het prettig om via mobiele toestellen zoals laptop, smartphone of tablet de programma’s van de zender te kunnen volgen. En met deze online stream is de tv-zender voor de miljoenen Vlamingen en Nederlanders die komend jaar weer op vakantie gaan in het buitenland, ook veel toegankelijker geworden.”

BVN is de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld (behalve in België en Nederland) via de satelliet – en nu ook via internet – kan worden bekeken. De zender biedt de kijker een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de VRT en de NPO.

Livekijken kan via: WWW.BVN.TV/BVNLIVE (niet beschikbaar in Nederland en België)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “BVN nu ook wereldwijd via internet te zien”

 1. .Herman Bos zegt op

  goed te horen is geweldig

 2. Anja zegt op

  Jammer dat je het niet in Nederland kan zien!
  O.a het nieuws en het weerbericht is veel uitgebreider dan op de NPO!

  • Henk@ zegt op

   Als je Hola installeert kan je het in Nederland ook zien:

   http://www.gratissoftware.nu/downloaden/hola.php

 3. Louis j gooren zegt op

  Ik zou vooral geinteresseerd zijn in “uitzending gemist”. Live nederlandse televisie volgen in Thailand is door het tijdsverschil voor mij niet aantrekkelijk. Kan ik alle programmas ook zien via “uitzending gemist”?

 4. Leo zegt op

  Ik wil niet flauw doen, maar via NL-TV.asia kun je al lang de Nederlandse zenders live bekijken (Nederaknd 1,2 3 en RTL 4,5, SBS 6 en Net 5 eb Veronica. Plus Belgische, Duitse en Eurosport. Daarnaast heb je dan de mogelijkheid programma’ s tot, ik meen 1 week, terug te zien. Zodat je b.v. Studio Sport op zondagavond op je gemak op maandag kan bekijken. Kosten: 900 thb per maand plus 30thb boor bankkosten, als je bij de bank gaat betalen.
  Ik heb deze zender en ik ben er zeer gelukkig mee. Beeldkwaliteit is fantastisch.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik kijk ook via Nl-Tv. Zeer tevreden over aanbod en kwaliteit van ontvangst.

  • Ted lasschuit zegt op

   Voor alle duidelijkheid ,kan ik deze zender via mijn PSI schotel ontvangen,en hoe,of word hier bedoeld op mijn computer via internet.
   Waar en hoe kan ik mij aanmelden ,en kan er automatich betaald worden.
   graag de informatie.
   Bijvoorbaat dank voor de aanvullende informatie.

   Ted Lasschuit

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Is via Internet.
    http://www.nl-tv.asia/

  • Fred zegt op

   Naast NL-TV.asia is er nu ook http://app.iptvheaven.com met een groter aanbod zenders en iets voordeliger.
   Kwaliteit is het zelfde.

   • Fred zegt op

    Ps. Proberen ?

    5 DAGEN GRATIS

    easy.worldwide.television@gmail.com

  • Fred zegt op

   Leo,

   Er is ook nog http://app.iptvheaven.com 110 kanalen ! ( 46 Nederlands )

 5. Fransamsterdam zegt op

  Geweldig! Dan kun je in Thailand nu via je telefoon op maandag kijken naar de herhaling van het weerbericht van zaterdag waarin gemeld wordt dat het zondag op de Bovenwindse Eilanden waarschijnlijk rond de dertig graden wordt.
  Het nieuws lijkt eerder op een ampexband door de Uiver te zijn ingevlogen dan via een satelliet of via het internet te worden verspreid.

 6. Van Windekens Michel zegt op

  Belgische expats,

  Ik neem elk jaar een abonnement op STIEVIE voor de drie maanden dat ik naar Thailand ga. U kunt elke maand opzeggen. Het kost je 10 euro per maand. En dan kunt U ALLE programma’s van de nationale zenders in Belgie bekijken. Ja, ook in uitgestelde versie tot 1 week. En daarbij kunt U zelfs programma’s opnemen, en ze later bekijken. Heerlijjk toch. En…. schitterende ontvangst bij …. goede wifi natuurlijk.

 7. Ton zegt op

  Zo jammer dat ze weigeren een (Android) app aan te bieden. Eventueel kan dit via Girinko.
  Uitzending Gemist is slechts een gesponsord linkje waar je vanwege de achterhaalde Rechten Regelgeving niets mee kunt.

 8. Aad zegt op

  Kort vraagje: als het Internet TV is en het is streaming kost het me dan download bytes van mijn DTAC 3G/4G max 8 MB download hoeveelheid? Of heb ik een Internet aansluiting nodig met onbeperkte download?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website