DutchMen / Shutterstock.com

De SVB ontwikkelt een app voor het Bewijs van in leven zijn, tegelijkertijd ontwikkelt GDPS eenzelfde soort app voor de ABP (ABP is onderdeel van de uitvoeringsorganisatie APG).

De partijen hebben helaas nauwelijks contact onderling over de ontwikkeling van de apps, in tegenstelling tot hetgeen minister Koolmees heeft geantwoord op de Kamervragen.

De Stichting FGOED is zelf in gesprek gegaan met de ontwikkelaars van de Mobiele ID-check van GDPS.

Lees verder over de stand van zaken en bekijk hoe de app werkt

4 reacties op “Bewijs van in leven zijn, mobiele ID-check”

 1. Wim zegt op

  Wat een onzin nu pas een app ontwikkelen er is al jaren zo’n app hebben ze nooit van facetime gehoord hoe moeilijk kan het zijn om je zo te identificeren

  • Jannus zegt op

   FaceTime kan niet via Android, dus beperkt dit middel het aantal mogelijke gebruikers.

 2. Hendrik zegt op

  Daar heb je helemaal geen app voor nodig want dat kan gewoon via de webcam.

  Zowel bij Transferwise en notaris voor beneciaire verklaring met webcam geregeld.

 3. Taruud zegt op

  Aegon heeft ook een identificatie app.ik heb de informatie daarover naar SVB en ABP gestuurd. Mijn ervaring met de app van Aegon: Het is niet gemakkelijk en je moet de instructies precies uitvoeren. Ik werd eerst niet herkend. De bril moest af! Daarna ging het goed. Ik hoop dat de identificatie on line geregeld wordt voor het bewijs van in leven zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website