Vandaag markeert de afsluiting van de jaarlijkse Songkran-vieringen in Pattaya, een evenement dat bekend staat om zijn levendige watergevechten en feestelijke sfeer. Gedurende het festival was het bijzonder druk op Beach Road en het plein voor Central Festival, waar locals en toeristen samenkomen om deel te nemen aan de festiviteiten.

Songkran, ook wel bekend als het Thaise Nieuwjaar, is een tijd van verjonging en viering, waarbij mensen elkaar met water besprenkelen als symbool van zuivering en het wegspoelen van ongeluk. Hoewel de vieringen voor velen het hoogtepunt van het jaar zijn, is er ook een groep die de waterfestiviteiten minder kan waarderen. Voor hen is het einde van Songkran een verademing.

Ondanks de gemengde gevoelens blijft Songkran een belangrijke trekpleister in Pattaya, die zowel lokale economieën stimuleert als een diepgaande culturele ervaring biedt aan deelnemers van over de hele wereld. Met het aflopen van het festival keren de straten van Pattaya langzaam terug naar hun normale routine, terwijl de stad terugkijkt op weer een succesvolle viering.

@thepattayanewsenglish Join us for a casual look around Pattaya on April 19th, Songkran Day 2024.

1 reactie op “Slotdag Songkran Festival in Pattaya trekt drommen bezoekers (video)”

  1. Albert zegt op

    “waarbij mensen elkaar met water besprenkelen”

    Dat besprenkelen is helaas veranderd in veelvuldige zuippartijen waar men niets liever doet dan mekaar kletsnat te gooien met volle emmers water.

    Als je ziet hoeveel doden er dit jaar weer gevallen zijn, dan ben ik steeds blij dat die onzin achter de rug is. En nee, ik ben geen ‘azijnpisser’, integendeel zelfs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website