Aanstaande vrijdag is de dag van Loy Krathong, misschien wel het mooiste en vriendelijkste festival, dat Thailand kent. Het zal ook dit jaar wel worden gevierd, maar dient van hogerhand op een sobere manier te gebeuren, omdat de rouwperiode van de overleden koning nog maar net is beëindigd.

Vuurwerk, sterretjes en de vliegende lantaarns zijn streng verboden. Een overtreding op deze regel kan een gevangenisstraf van 3 jaar en een boete van 60.000 Baht opleveren.

In Bangkok zal het Lumpini park open zijn tot middernacht om uw krathong te water te laten, maar er zullen geen andere activiteiten, zoals dansvoorstellingen of eetgelegenheden, plaatsvinden. Ook in andere parken kan men voor een sobere Loy Krathong viering terecht met uitzondering van het Nongbon Water Sports Center en de parken King Rama IX, Queen Sirikit, Benjakitti and Vachara Phirom.

De belangrijkste plek voor de viering in Bangkok zal zijn van 5 uur ’s middags tot middernacht in het Bang Phat district aan de Thonburi kant van de Rama VIII brug.

Uiteraard zal ook in veel andere steden en dorpen gelegenheid zijn om Loy Krathong te vieren, waar ook de regel van soberheid zal gelden op straffe van een mogelijke boete of zelfs gevangenisstraf.

Nadrukkelijk wordt er aan toegevoegd toch vooral Krathongs te gebruiken van organisch materiaal, zoals brood, bananenbladeren of maiskolven en zeker niet van piepschuim of soortgelijk milieu onvriendelijk materiaal.

Bron: The Nation

6 reacties op “Loy Krathong dient op sobere wijze te worden gevierd”

 1. Rob V. zegt op

  Alsof de mensen dat niet zelf kunnen bepalen?

 2. PEER zegt op

  Nou Rob,
  Let maar ‘ns op as donderdag én vrijdag hoeveel mensen, toeristen én Thai, er ladderzat over straat gaan.

 3. Joop zegt op

  Prima, hoe soberder te beter………….en vooral milieuvriendelijk. Deze regering is goed bezig………

  • Patrick zegt op

   Dit is geen verkozen regering … en legt gewoon haar wil op … dat noemt men een dictatuur.

 4. Willem zegt op

  TiT.

  Ik begrijp dat er een rouwperiode is. Deze is er uit respect voor de overleden koning.
  Deze periode is nu voorbij.

  Als het noodzakelijk isvom meer of langer beperkend te zijn dan zou de rouwperiode aangepast moeten worden.

  Nu is het waarschijnlijk weer een gril van de overheid om niet te snel na de crematie te gaan vieren. Rouwperiode te kort of crematie te laat?

 5. JACOB zegt op

  Gisteren avond 1-11 was er een optreden hier op de markt van Isaan artiesten,er werd entree geheven en ik hoorde van mijn vrouw die erheen was geweest dat het bomvol stond en iedereen aan het feesten was,ik zelf ben niet gesweest maar heb tot vannacht 2 uur in mijn bed liggen wachten tot het gedreun van de bassen zou eindigen ,zie het verzoek om ingetogen te feesten dus als een verzoek en geen verplichting.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website