Thaise recepten: Curry-noedelsoep

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken, Thaise recepten
Tags: ,
19 augustus 2020

Lekker, voedzaam, gezond en snel klaar: Curry-noedelsoep. Proef Thailand in al haar facetten met deze heerlijke soep. En je hoeft geen chef-kok te zijn om deze tongstrelende lekkernij klaar te maken. 

Ingrediënten (1 persoon)

  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 tl tomatenketchup
  • 1 volle tl currypoeder
  • 1 tl kokoscrème
  • 2 cm verse gemberwortel (heel fijn geraspt of in dunne plakjes)
  • 1 tl maïzena (aangemaakt met een scheutje koud water)
  • 1 pakje gedroogde noedels (150 g)
  • ¼ rode paprika (in dunne reepjes)
  • 2 el (diepvries) doperwten
  • 1 handvol verse bladspinazie
  • 4 gekookte, gepelde jumbogarnalen (gehalveerd)
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 partje citroen

1. Houd de bovenstaande volgorde aan en doe eerst de basisingrediënten in een hittebestendige kan, beker of kom van 1 liter, leg er de noedels, groenten en garnalen in laagjes op, en giet er 400 ml kokend water bij.

2. Roer alles goed door elkaar, dek de soep af met plasticfolie en laat hem een paar minuten staan om de smaken op elkaar in te laten werken, de noedels te laten wellen, en deze gepimpte noedelsoep op de perfecte temperatuur te laten komen.

3. Als je ‘m liever gloeiend heet eet moet je hem nog 2 minuten in de magnetron zetten. Voeg naar smaak peper en zout toe, maak de soep af met de korianderblaadjes en een partje citroen, en eet op!

Liever een vegetarische variant? Bekijk de video.

Vegan Thai Red Curry Recipe แกงเผ็ดมังสวิรัติ | Thai Recipes

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website