Kaeng tai pla

Thailand bestaat geografisch uit vier verschillende regio’s: de centrale regio, het noorden, het noordoosten (vaak aangeduid als Isaan) en het zuiden. Deze vier regio’s ontwikkelden hun eigen unieke en onderscheidende gerechten. In deze video zie je daar een aantal voorbeelden van.

De centrale regio is bekend om de groene curry en Tom Yam. Uit het noorden komt Kaeng ho een soep gemaakt met bamboescheuten. Khao Soi, een curry bouillon met ei noedels en kip, varkensvlees of rundvlees is ook een aanrader. Kaeng hang moet je zeker eens proberen. Dit is een varkensvlees curry gekruid met gember, tamarinde en kurkuma.

Het noordoosten is beroemd om de heerlijk Somtam, een pittige papaya salade. De smaak uit het zuiden komt tot zijn recht in Kaeng tai pla, een zeer hete curry gemaakt met vis, groene bonen, bamboescheuten en aardappel en Massaman curry is natuurlijk ook heerlijk.

Al deze bijzondere gerechten zie je voorbijkomen in de onderstaande video.

Video: De wereldberoemde Thaise keuken – regionale recepten

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website