Wie geniet niet van al het overheerlijke fruit in Thailand? Zoet, sappig en zongerijpte vitaminebommen die een feest zijn om te eten. 

Ik ben net weer terug uit Thailand en miste al direct de smaakvolle mango, watermeloen, bananen, ananas en papaja. Het is niet alleen lekker maar ook spotgoedkoop. Wel is het belangrijk dat je geen geïmporteerd fruit koopt want dan betaal je de hoofdprijs. Zo betaalde ik voor een flinke appel bij Foodland in Bangkok maar liefst 145 baht. Hij smaakte overigens wel verrukkelijk.

Groot was mijn geluk toen ik in Apeldoorn bij de plaatselijk Lidl, kaki zag liggen. Sommigen kennen het onder de naam lotusfruit of persimon. Deze vrucht groeit volop in de subtropen, waaronder Thailand.

De vrucht kam van de Diospyros boom en staat ook bekend als dadelpruim. Hij komt van nature voor in de Himalaya, in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan 1000 meter. Het is de nationale vrucht van Japan, maar het is mogelijk dat de oorsprong van de vrucht in China ligt. De Kaki behoort tot de oudste gecultiveerde planten, in China al meer dan 2000 jaar.

Tijdens het schrijven van dit stuk heeft mijn lief net een heerlijk bordje met fruit op mijn bureau gezet met o.a. de kaki van de Lidl. Hij smaakte heerlijk, een echte aanrader. En weer een mogelijkheid om in de Lage Landen weer even weg te dromen bij Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thais fruit zoals Kaki ook in Nederland verkrijgbaar”

 1. Geertg zegt op

  Dan moet je in Nederland of Belgie eens Thais fruit kopen. Dan betaal je ook de hoofdprijs.

 2. luc zegt op

  dit fruit eet ik al jaren hier in Belgie en is zelfs ook te koop in turkse winkels, carrefour, delhaise, colruyt, eigenlijk bijna overal verkrijgbaar.

 3. ruud zegt op

  Ik heb er een voor me liggen.
  Production in China staat er op.(op de plastic folie voor het goede begrip)

  Ik eet ze ook graag, vooral ook, omdat ze makkelijk te eten zijn.
  Het enige nadeel is, is dat er af en toe een tussen zit, die volstrekt oneetbaar is.
  Het fruit blijft dat aan je kiezen en mond plakken en is moeilijk te verwijderen.

  Jammer genoeg zijn die exemplaren niet herkenbaar.

 4. Rino zegt op

  Dit soort fruit nog nooit gezien in Thailand, wel in China

 5. gonny zegt op

  Het sappige fruit in Thailand is uitsluitend gerijpt door de zon.
  Vele bedrijfs- deuren door heel europa mogen leveren om gasdichte ruimtes te realiseren, welke fruit kunst matig rijpen en kleuren.(ananas bananen mango citroenen sinas appels etc.)

  De fruitsoorten uit Azie en ook Amerika welke in Nederland en België zijn te verkrijgen,worden onrijp in deze speciale cellen opgeslagen, en voor levering aan de winkelketens worden deze kunstmatig gerijpt.
  Trek de verpakkingen open en ruik eens in de verpakking,de vruchten ruiken en smaken zeker niet zoals we de zongerijpte vruchten in Azië kopen.Het beste is om niet verpakte vruchten te kopen.

 6. Fred zegt op

  Kaki is al jaren te krijgen in Nederland. Wordt veel geïmporteerd uit Spanje en Israël. Gisteren op de markt ‘noina’ gekocht. Ook sinds een paar jaar te krijgen bij de gewone Hollandse marktkraam.

 7. RuudRdm zegt op

  Onder andere op de markt van Afrikaanderplein wordt Kaki in overvloed aangeboden. Dozen met 12 stuks van wat kleiner ormaat voor 2½ euro, grotere per kilo voor 1½ euro. Heerlijk van smaak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website