Wie in Thailand aan streetfood denkt, denkt zeker aan noodlesoep. Een groot deel van de streetfood venters verkoopt de wereldberoemde noedelsoep. Er zijn veel verschillende noodlesoepen, dus wij maken een keuze. Een aanrader is zeker Kuay teow reua oftewel bootnoedels (ก๋วยเตี๋ยว เรือ).

Voor degene onder jullie die nog nooit Kuay tiew rue hebben gegeten, is het tijd om een ​​van de lekkerste – en echt goedkope – straatgerechten te proberen. Het gerecht is zelfs zo populair dat je bij het Victory Monument in Bangkok een complete straat hebt met  bootnoedelsrestaurants.

Bootnoedels is een maaltijdsoep in Thaise stijl, die een vrij sterke smaak heeft. Het bevat zowel varkensvlees als rundvlees, evenals donkere sojasaus, gepekelde tahoe en enkele andere kruiden, en wordt normaal gesproken geserveerd met vleesballetjes en varkenslever. De soep bevat ook lueat mu sot of lueat nuea sot (เลือด หมู สด, เลือดเนื้อ สด), dat is varkens- of koeienbloed gemengd met zout en kruiden, om de soep op smaak te brengen. Het gerecht wordt meestal geserveerd in een kleine kom.

De andere ingrediënten van bootnoedels zijn knoflook, radijs, kaneel, taugé, peterselie, morning glory en wat Thaise chilivlokken. De gebruikte noedels voor de bootnoedels zijn divers: dunne rijstnoedels, eiernoedels, sen yai en sen lek. Bootnoedels worden vaak geserveerd met zoete basilicum.

Video streetfood in Thailand: Bootnoedels (Kuay Teow Reua)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website