Niets blijft zoals het is en dat is soms jammer. Dat geldt zeker voor Sukhumvit Soi 38 want wie heeft er niet heerlijk gegeten tijdens zijn stapavond in Bangkok?

Toeristen, expats en Thai zullen over een tijdje op zoek moeten naar een nieuwe bestemming voor een nachtelijke hap. De eetkraampjes moeten volgend jaar verkassen. Een verkoper van street food laat weten dat ze negen maanden de tijd hebben om te vertrekken. De huidige grondeigenaar overleed eind vorig jaar en de familie van de man hebben zijn grond verkocht aan een projectontwikkelaar die er de zoveelste afzichtelijke appartementencomplex gaat neerzetten.

Sinds die tijd worden de eigenaren van de straatrestaurantjes door ambtenaren van de gemeente Bangkok (BMA) gemaand te vertrekken. En zo gaat een begrip van meer dan 40 jaar, verloren. Sukhumvit Soi 38 moet plaatsmaken voor het kapitaal.

Wil je een nog een keer uitstekende Pad Thai Goong, Khao Man Gai, Mama Phad of Kao Nieow Mamuang eten? Ga dan naar Sukhumvit 38 nu het nog kan. In deze straat worden de eetstalletje vanaf 19.00 uur opgebouwd, maar pas naar middernacht wordt het echt druk. De perfecte plek voor degene die het laat maken of voor het stappen nog even de maag willen vullen.

Pak een taxi, of nog beter de BTS naar Thong Lor station (Sukhumvit line). Slechts drie stations vanaf Nana. Aan de overkant van Thong Lor zie je een smalle straat. Dat is Soi 38. Je kunt er ook terecht voor Yam Woon Sen, Somtam, Saté, Kuay Tiew, Khao Muu Krop en als dessert een overheerlijke mango-kleefrijst.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/LBmSVd

4 reacties op “Streetfood op Sukhumvit Soi 38 in Bangkok gaat verdwijnen”

 1. Pat zegt op

  Met het verdwijnen van deze eetstalletjes wordt deze buurt van Bangkok toch wel een klein beetje saaier vind ik.

  Jammer, en zeker als je de nieuwe bestemming leest : opnieuw een condo-gebouw, pfff.

 2. Frans Nico zegt op

  Dat is ook Thailand. Bestemmingsplannen bestaan kennelijk niet. Iedereen kan bouwen wat die wil. Amazing Thailand.

 3. Louis Tinner zegt op

  Een geweldig straatje met heerlijk eetstalletjes wordt weer vervangen door een steriel appartementencomplex en als het geen appartementen zijn dan wordt het wel vervangen door een steriel winkelcentrum. Sukhumvit verliest zijn allure, domme shopping malls allemaal met daarin veel mensen die gezien willen worden maar het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven, een triest vertoon.

 4. Uwe Kar. zegt op

  Jammer, het oude Thailand maakt plaats voor moderne Thailand.
  Wat ik toch jammer vind ,maar het is niet tegen te houden.
  Khob-khun khrahb


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website