Een lekker Thais recept is Kaeng Nor Mai Ga Tee: rode curry met kip en bamboe. Typisch Thais en gemakkelijk te bereiden! 

Met dit recept zet je een heerlijk romige Thaise kipcurry op tafel. Je kan de kip ook vervangen met garnalen,  varkensvlees of rundvlees, garnalen. Vegetariërs gebruiken tofu. 

Ingrediënten

  • Kipstukjes.
  • 1 blikje 13,5 ml kokosmelk
  • 1 pot bamboespruit gesneden
  • 5-6 limoenblaadjes
  •  2-3 eetlepels vissaus
  • 1,5 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 1/2 kopje water
  • 1/2 kopje verse Thaise basilicumblaadjes
  • 5 verse Thaise chilipepers

In de video zie je hoe je het kan bereiden.

Video:Red Curry kip met bamboe

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Red Curry kip met bamboe (video)”

  1. John Chiang rai zegt op

    Khaeng Nor Mai Ga Tee is niet per defenitie te vertalen met :rode Curry met kip en bamboe,eerst het toevoegende woord ,Gai (kip) Goeng(garnaal) Nuea (rundvlees)of Moo(varkensvlees) geeft aan wat voor vlees er gebruikt is. Zonder deze toevoeging,is het niets anders als Khaeng (Curry) Nor Mai (Bamboe spruit) en Ga Tee( Kokosmelk),en is ook zonder de toevoeging van Towhoe (Tofu) reeds vegetarisch.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website