Pattaya Lager Beer

Door Dick Koger
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
25 juli 2013
Pattaya Lager Beer

Maanden geleden las ik in de lokale pers en op Thailandblog dat er een nieuw merk bier was geïntroduceerd met de aanstekelijke naam Pattaya Lager Beer.

Het is een rare eigenschap, maar ik raak na het lezen van zo’n bericht geïnteresseerd. Na een paar weken ging ik naar de zaak waar het bier aan het publiek werd aangeboden. Ze hadden het niet (meer). Ik zocht op Internet en vond een zaak aan het strand bij mij in de buurt. Ik ging er heen en ze hadden nog nooit van dit bier gehoord. Ik zond een e-mail naar de producent, maar kreeg geen antwoord. Kortom ik begreep dat de grote merken alles hadden gedaan om een concurrent van de markt te houden. Mijn nieuwsgierigheid ebde weg.

Tot ik in RinKitchen iemand zonder enige bijbedoeling hoorde zeggen: gisteren hebben we Pattaya Lager Bier gedronken. Ik informeerde onmiddellijk waar dat dan wel was. Daarna was ik niet meer te houden.

Het betreffende etablissement ligt tussen Bali Hai Restaurant en de vuurtoren. Het gemakkelijkste te vinden door vanaf Pattaya langs de Bail Hai Pier te rijden richting vuurtoren. Direct daarnaast een bijzonder prettig ogend restaurantje. Romantisch ingericht met een prachtig uitzicht over de baai en de zee.en enorme hoeveelheid uithangborden en buitengewoon aardig personeel maakt duidelijk dat we bij de juiste zaak zijn. Voor we aan de maaltijd beginnen bestellen we grote flessen bier.

Het is verschrikkelijk moeilijk, althans voor mij om uit te leggen, waarom dit bier anders is dan andere bieren. Eigenlijk is het niet anders. Nou ja, het lijkt meer op Singha dan op Chang. Nog meer misschien op Heineken. Kortom aan te raden voor dorstige zielen, die bij een aangename temperatuur met een panoramisch uitzicht die dorst willen lessen. Nog even een blik op het restaurant.

5 reacties op “Pattaya Lager Beer”

 1. Theo zegt op

  Het lijkt wel Engels bier (zo dood als een pier).

  Komt het door het bier, of zijn de glazen soms vet?

  • HansNL zegt op

   Beste Theo

   Ik kan je verzekeren dat er in het gemiddelde Engelse bier, de ale dus, vele malen meer leven zit als in lager/pils.

   Dat laatste bier is volstrekt dood door de bereidingswijze, de toevoeging van allerlei houdbaarheidsverhogende troep, en wat dies meer zij.\

   Engels bier is hooggegist bier, er zit minder zuurkool, ehhhh koolzuur in en daardoor schuimt het minder, en het is niet gebruikelijk dat een derde van het glas uit schuim bestaat, neen, eerwaarde, een Engels biertje, ale dus, is een glas vol bier met een klein beetje schuim.

   En wat meer is, Engels Ale (met hoofdletter), heeft smaak.
   En hoeft derhalve niet geserveerd te worden op racekak bevorderende temperatuur, zoals pils.

   • Theo zegt op

    Tja, het ligt er maar aan wat je onder “leven” verstaat. Levende organismen hoeven voor mij niet zo.

    Om maar weer even een cliche te gebruiken: smaken verschillen. Ik heb jarenlang ale moeten (don’t ask) drinken in Ierland. Daar ben ik nu gelukkig van genezen.
    Geef mij maar een schuimend pilsje.

 2. Rik zegt op

  Theo ieder bier is tog zo in thayland maar smaakt goed.
  Daarom word het ook meestal uit het flesje gedronken.

 3. Poo zegt op

  Ieder bier is hier niets waard …maar ja het is warm en je hebt dorst dan ben je blij dat we al de Thaise bieren hebben bij gebrek aan beter…in Belgie had ik een brouwer in mijn straat en die brouwde voor het plezier ….maar mannen was da lekker bier en niet zo als de bieren van hier maar daar kwam ik rap dronken ..hier vind ik de bieren zo flauw ..
  En onze abdij bieren zalig….. eerlijk gezegd ik ben geen grote drinker maar ik mankeer wel
  mijn lekker bruine westvleteren …schol mensen ..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website