Misschien niet zo bekend als Pad Thai maar wel erg lekker dat is Kuay jab noodle soep. De rijstnoedels zijn wat anders dan je gewend bent, het lijkt op penne pasta. De ingrediënten kunnen variëren, meestal wordt er varkensvlees gebruikt en gekookte eieren.

Misschien dat sommige ingrediënten in deze soep wat weerstand oproepen, zoals slachtafval, maar dat zit ook in een frikandel. De soep heeft een heerlijke enigszins zoete, maar ook pittige smaak die door de toevoeging van kruiden en specerijen een brede textuur heeft.

Men denkt dat Kuay Jab is afkomstig uit het zuiden van China. De beste Kuay Jab kan je ook krijgen rondom de Chinatowns in Thailand, zoals Yaowarat in Bangkok. Maar ook op andere plaatsen in Thailand kom je deze heerlijke soep tegen. Een kom met Kuay Jab Noodle soep kost ongeveer 40 baht.

Je kan het natuurlijk ook zelf maken. Een recept vindt je hier: www.siamsizzles.com/pork-belly-rice-noodle-soup-recipe-kuay-jab/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website