Misschien niet zo bekend als Pad Thai maar wel erg lekker dat is Kuay jab noodle soep. De rijstnoedels zijn wat anders dan je gewend bent, het lijkt op penne pasta. De ingrediënten kunnen variëren, meestal wordt er varkensvlees gebruikt en gekookte eieren.

Misschien dat sommige ingrediënten in deze soep wat weerstand oproepen, zoals slachtafval, maar dat zit ook in een frikandel. De soep heeft een heerlijke enigszins zoete, maar ook pittige smaak die door de toevoeging van kruiden en specerijen een brede textuur heeft.

Men denkt dat Kuay Jab is afkomstig uit het zuiden van China. De beste Kuay Jab kan je ook krijgen rondom de Chinatowns in Thailand, zoals Yaowarat in Bangkok. Maar ook op andere plaatsen in Thailand kom je deze heerlijke soep tegen. Een kom met Kuay Jab Noodle soep kost ongeveer 40 baht.

Je kan het natuurlijk ook zelf maken. Een recept vindt je hier: www.siamsizzles.com/pork-belly-rice-noodle-soup-recipe-kuay-jab/


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Kuay Jab Noodle soep, aroi mak mak!”

 1. japiokhonkaen zegt op

  Er werd weleens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel in Europa vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40%), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees bevatten en geen varkensvlees.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Harry Romijn zegt op

  Rond 1978, toen het EEG “aanduidingenbesluit” werd afgekondigd, waardoor niet enkel een THT datum ( = de GARANTIEdatum = aansprakelijkheidsdatum, die de fabrikant vond van zijn product), vermeld moest worden, moesten ook de ingrediënten vermeld worden.
  Als centrale inkoper van een supermarkt organisatie van Duitse origine hadden we een worst in een glazen pot, die ontzettend goed verkocht. Echter, in de receptuur stond: “Innereien”, oftewel orgaanvlees en ander slachtafval enz.
  “Nee, dat gaan we NIET op de verpakking zetten”, dus.. receptuur veranderen. Dat was een verroest stalen greep: in 6 mnd was de omzet dermate gekelderd, dat het artikel gesaneerd moest worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Jacobus zegt op

  Ik zou het geen slachtafval noemen, er zitten wel veel ingewanden en aanverwante zaken in de soep
  Maar hij is heerlijk…. zonder meer

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website