Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag een voor de visliefhebbers heerlijk gerecht uit Centraal Thailand: Yam Pla Duk Foo (gefrituurde meerval) ยำ ปลา ดุก ฟู

Een luchtig en knapperig gerecht die mag rekenenen op een grote populariteit onder Thai. Het wordt vaak als bijgerecht gegeten maar kan natuurlijk ook als hoofdgerecht op het menu staan. De vis wordt ontleed en vervolgens met paneermeel gefrituurd in een wok.

Vooral de dressing is erg lekker en maakt het gerecht af. De dressing bestaat uit een combinatie van pepers, sjalotten, citroengras, palmsuiker, vissaus, limoensap, geraspte groene mango en wortels.

De vis wordt geserveerd met een frisse groene mango salade. Een heerlijk combinatie die dit gerecht zo smakelijk maakt.

3 reacties op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Yam Pla Duk Foo (gefrituurde meerval met frisse mangodressing)”

 1. Christiaan zegt op

  Yam Pla Duk Foo is inderdaad heerlijk. Ik eet het regelmatig. Mijn echtgenote brengt het mee van de lokale markt.Soms is het sausje voor mij wat te zoet.

 2. Gerbrand zegt op

  Ik eet dat vaak op een salade van mango, zitten pinda’s bij, wat chalotten en sla.
  Ligt vaak op markten en braderieën. ook wel in sommige winkels

 3. Tino Kuis zegt op

  Je moet het wel op de juiste manier uitspreken:
  In het Nederlands is dat “jam pla doek foe”, met achtereenvolgens de volgende tonen: midden-kort, midden-lang, laag-kort, midden-lang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website